Spillerbørs:Sterke foran og bak

Firmino og Salah scoret målene, og van Dijk og Karius bidro til at buret ble holdt rent, noe som også reflekterer vår spillerbørs.

11. feb 2018 kl 20.12 Torbjørn Flatin

Loris Karius 7 – Tyskeren hadde en meget viktig redning midtveis i 1.omgang da han var raskt ute og tok avslutningen til Ward-Prowse. Virket ellers våken og med god posisjonering, selv om et dårlig utkast og en litt tvilsom utboksing var på minussiden hvis en skal pirke.

Trent Alexander-Arnold 6 – En litt skuffende oppfølging av Tottenham forrige helg synes vi, hvor han riktignok var en del med framover men tapte noen dueller på defensiven. Snudde ryggen til to ganger i eget straffefelt, og det spørs om ikke Joe Gomez er tilbake til neste ligakamp.

Joel Matip 6 – Virket en antydning utrygg da kampen var som mest åpen før pause, men får også et pluss for å ha spilt fram i forkant av det strålende 2-0. Slike forseringer fremover med pasning ønsker vi å se mer av fra Joel. Fikk det etter hvert rolig i 2.omgang.

Virgil van Dijk 8 – Lot seg ikke påvirke det døyt at han var hovedmålet for de som var kommet av hjemmepublikummet for å bue tidligere spillere. Var i det store og hele Dovregubben bak der, og har allerede blitt en meget verdifull tilvekst for Liverpool.

Andy Robertson 7 – Andy var noe rufsete bakover og slet med innlegg mot bakre stolpe, men hadde samtidig en mengde med gode initiativ framover og hvor flere av hans innlegg hadde fortjent å få en god avslutning.

Emre Can 6 – En nokså anonym og stødig kamp av store Emre, som konsentrerte seg mye om sine defensive oppgaver. Har spilt mye i det siste, men får nå en god pause som følge av suspensjon i CL og exit i FA-Cupen.

Georginio Wijnaldum 7 – Gino kom inn og virket frisk. Har fortsatt ikke scoret på bortebane og var aldri nærme i dag heller, men var flink i å tilrive seg ballen på midtbanen og løp mye.

Alex Oxlade-Chamberlain 5 – Hvor har formen til Ox blitt av? Etter en meget god kamp mot City har han vært langt unna de taktene. Spilte mer ute på kanten i dag, som han nok ikke trives best med, men det forsvarer ikke en alt for stor feilprosent på pasningsspillet.

Sadio Mané 6 – Sadio prøver og prøver, men har liksom ikke helt troen på at han skal få det til om dagen. Virket hele tiden likevel farlig, og gjorde forsvaret til Southampton redde, men mangler et par scoringer for å finne tilbake til sin vanlige effektivitet foran mål.

Roberto Firmino 8 – En typisk «Bobby-kamp» slik vi har kjent ham i det siste. Steinhard jobbing, et mål og en målgivende, og noe av et mareritt for motstanderens forsvar. Brente litt for mange muligheter til at vi synes han bør få helt topp score, selv om fremspillet til 2-0 var lekkert og gir ham bestemannspremien.

Mohamed Salah 8 – Noe av det samme som med Firmino. Salah kom igjen, nær sagt som vanlig, til en mengde sjanser, men er en kritisk kan en hevde at han burde hatt et hattrick. Men for all del, det er fortsatt grunn til å ta ham med i aftenbønnen med varmer tanker om at vi får lov til å se ham med en liverbird på brystet.

James Milner 6 – Rakk akkurat den halvtimen som skal til for å få poeng hos oss. Kom inn på et tidspunkt hvor det var litt rotete og hvor Southampton prøvde å kjempe seg inn i kampen, men ikke helt evnet, og det passet James bra som gjorde en stødig jobb med å hjelpe til med å sikre kampen ut.

Adam Lallana – Adam hadde nær scoret, og burde kanskje gjort det, etter en fin kombinasjon med Salah, men virket oppløftende pigg etter at han kom inn.

Dejan Lovren – Kom vel inn i sluttminuttene for å være med å dempe et høydeskyts fra hjemmelaget som aldri kom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]