Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

21. feb 2018 kl 20.29 Torbjørn Flatin

Roberto Firmino ble beskyldt av Mason Holgate hos Everton for å ha kommet med diskriminerende uttalelser under kampen på Anfield 5.januar. Dette er responsen til Firmino, etter at det engelske fotballforbundet ikke har funnet noen grunn til å ta anklagende til rette.

«Om enn hvor vanskelig det har vært å opprettholde en offentlig stillhet, med tanke på hvor alvorlig og ødeleggende beskyldningene om hva jeg hadde sagt kunne være, gjorde jeg dette for å demonstrere den respekt jeg hadde for prosessen og dermed tillate at dette ble undersøkt på den mest grundige måte.»

«Det er helt avgjørende for fotballen at den håndterer rasisme og all form for diskriminering ekstremt alvorlig. For en som selv har opplevd å bli utsatt for rasisme i mitt liv, vet jeg hvor ødeleggende og sårende det kan være.»

«Nå er prosessen over. Jeg vil gjøre det klart, slik at det ikke skal være noen tvil, at jeg ikke sa det ordet, eller en variasjon av det ordet, som ble hevdet og deretter rapportert i media. Jeg brukte ikke et språk som henledet mot rase. Jeg henledet ikke – og vil aldri gjøre det – mot en persons hudfarge eller kultur, som en fornærmelse, i løpet av en krangel eller diskusjon.»

«Det finnes ingen plass for diskriminering på en fotballbane, eller noe annet sted for den sakens skyld.»

«Jeg er fornøyd med at etter en meget grundig gjennomgang av alle bevisene, angående denne spesielle hendelsen, så er saken nå fått sin avgjørelse.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]