Ambisiøs Can med skjør tillit hos det tyske folk

I en avstemning om hvem som bør komme i den tyske landslagstroppen er Emre Can tiltrodd en plass i troppen, men er langt unna en startplass.

21. mar 2018 kl 09.29 Torbjørn Flatin

I en uttalelse nylig til tyske Sport 1 sa Can at han «ønsket å bli en spiller i verdensklasse». «Kanskje jeg en gang kan komme med på årets lag i verden, det hadde vært stort».

Forlater Anfield?

Med en kontrakt som løper ut på Anfield til sommeren er det ventet at Emre Can søker seg til en ny klubb foran neste sesong. Kanskje vil han vente helt til VM-sluttspillet før han tar sin endelige avgjørelse.

Ut fra en avstemning blant sine lesere om hvem som bør være med i den tyske landslagstroppen, av anerkjente Kicker, har imidlertid ikke 24-åringen veldig tillit hos befolkningen til de regjerende verdensmesterne.

Bak i køen

Med 66,8 % var Emre Can nr. 18 på listen over de som var mest betrodd. Blant midtbanespillere og angripere var han nr. 12.

Foran ham var Sami Khedira (85,1), Leon Goretzka (85,9), Julian Draxler (86,2), Mesut Özil (88,4), Ilkay Gundogan (89,1), Marco Reus (90,3), Leroy Sané (91,0), Timo Werner (91,7), Thomas Müller (96,7) og Toni Kroos (99,1).

Av disse har både Goretzka, Draxler og Werner blitt linket til Liverpool de siste månedene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]