Bare tre Champions League-plasser igjen å kjempe for

Manchester City sikret seg en plass blant topp fire mandag kveld.

13. mar 2018 kl 00.40 Arve Vassbotten

Det kommer neppe som noen overraskelse på noen at Manchester City vil stikke av med den ene av de fire øverste plassene i årets Premier League.

Men med mandagens 2-0-seier mot Stoke, ble det også matematisk umulig at de skal tape en av plassene som gir Champions League-spill neste sesong.

Pep Guardiolas menn klatret opp på 81 poeng, og kan med det ikke tas igjen av Chelsea, som nå er på 5. plass.

Dermed er det nå offisielt tre gjenværende plasser å kjempe om for å komme inn blant de fire beste i Premier League, og dermed direkte kvalifisering til neste sesongs Champions League.

Kan ta pause på 3. plass

Etter lørdagens tap mot Manchester United, og Tottenhams seier borte mot Bournemouth, er Liverpool nå på fjerdeplass i serien.

Liverpool har ett poeng opp til Tottenham på tredjeplass, og har Chelsea fire poeng bak på 5. plass.

Liverpool er også det eneste av topp seks-lagene som skal i aksjon i serien neste helg. Dermed har Jürgen Klopps mannskap mulighet til å gå til landslagspause med å passere Tottenham igjen om det blir seier mot Watford, men da med en kamp mer spilt.

Manchester City trenger på sin side bare to seire til før de kan kalle seg mestere. Hvis de slår Everton 31. mars, kan de sikre trofeet med seier mot byrival Manchester United på Etihad den 7. april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]