– Han vil passe godt i Bayern, men ikke nå

Jürgen Klopps agent har uttalt seg om Bayern-spekulasjonene.

28. mar 2018 kl 09.55 Arild Skjæveland

Bayern München er på managerjakt, og Jürgen Klopp er et av mange navn som har blitt nevnt. Hans agent Marc Kosicke tror Klopp ville ha passet bra på Allianz Arena – men ikke nå.

– Han har kontrakt til 2022, og jeg tror ikke hans arbeid er ferdig i Liverpool enda, sier Kosicke til Sport1.

– Det er mange faktorer å ta hensyn til. Når du drar til England kan du ikke undervurdere mangelen på en vinterpause. Det reduserer tiden du har. Det å være trener for en av de store klubbene i Europa er attraktivt, men alt må stemme. Ja, Bayern er på jakt etter en trener i sommer, men Jürgen har en lang kontrakt, og for øyeblikket tenker ikke Jürgen på å trene noen annen klubb enn Liverpool, sier han videre.

Ikke et alternativ for øyeblikket

Thomas Tuchel sa nylig nei til managerjobben i München, og ser ut til å heller havne i en annen europeisk toppklubb. Det gjør at Julian Nagelsmann er nå er favoritten til å ta over etter Jupp Heynckes. Kosicke er agent for både Klopp og Nagelsmann. Liverpool slo som kjent den unge manageren ut av play-offen til Champions League denne sesongen.

– Ingen trener i verden er større enn noen klubb. Generelt sett er klubben alltid større. Jürgen er ikke for stor for Bayern München, og Bayern München er ikke for stor for ham. Han kunne definitivt ha gjort en god jobb der. Bayern og Klopp ville ha passet bra sammen, men det er ikke et alternativ for øyeblikket, sier Kosicke videre.

Klopp har blitt linket til Bayern tidligere også, men timingen har aldri vært riktig.

– Jeg må si at Bayern har vært et alternativ flere ganger, for Jürgen kjenner Uli Hoeness veldig godt. Timingen var aldri riktig, og det ble aldri noe av.

– Den gang var Franz Beckenbauer president, og de to jobbet sammen som TV-eksperter under VM i 2006. De går godt overens, og holder fortsatt kontakten, men Jürgen kan definitivt gå gjennom sin trenerkarriere uten å ha ledet Bayern München.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]