Har den tredje høyeste gjelden i Premier League

Selv om Liverpool la frem et solid regnskap for 2016/17, og aldri har hatt høyere inntekter enn nå, så har Anfield-klubben den tredje høyeste gjelden i Premier League.

12. mar 2018 kl 11.41 Einar Kvande

Twitter-kontoen @SwissRamble har tatt for seg Liverpools siste regnskapstall. Liverpool har aldri hatt større inntekter enn i 2016/17, selv om klubben i det regnskapsåret ikke var med i europacupene. De ble nummer fire i Premier League, og nådde semifinalen i ligacupen, noe som bidro til gode tall.

Swiss Ramble slår fast at det ikke er tvil om at Liverpools finansielle posisjon er blitt betraktelig forbedret i løpet av de siste årene. Neste år vil inntektene øke ytterligere på grunn av deltakelsen i Champions League.

Men selv om butikken Liverpool FC går godt, lever klubben også delvis på lånte midler.

Liverpools gjeld på 182 millioner pund er den tredje høyeste i Premier League, bare bak Manchester United med hele 503 millioner pund i gjeld og Arsenal med 227 millioner pund. Liverpool har imidlertid bare 2,5 millioner pund i årlige renteutgifter, mens Manchester United har hele 20 millioner pund og Arsenal 13 millioner pund.

Den nye Main Stand førte til økte inntekter på kampdager, hovedsaklig grunnet salg av Hospitality-billetter. Bare Manchester United og Arsenal kan skilte med høyere inntekter fra kampdager.

Liverpool har tjent mye mindre enn sine argeste rivalter på deltakelse i europacupene de fem siste årene.

At de engelske toppklubbene tjener uhorvelig mye penger fra TV-avtalen er vel dokumentert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]