– Jeg ignorerer presset fra offentligheten

Jürgen Klopp mener det å takle presset er en av de viktigste ferdighetene i hans jobb.

16. mar 2018 kl 00.28 Arve Vassbotten

– En av de viktigste ferdighetene i denne jobben er å takle presset, sier Jürgen Klopp i et intervju med BBCs «Match of the day», som ble sendt torsdag kveld.

– Jeg har kjent meg selv gjennom 50 år, og jeg legger mye press på mine egne skuldre, og har lært meg å takle det.

På spørsmål om hvordan han takler presset, svarer han:

– Jeg ignorerer presset fra offentligheten.

Bryr seg ikke

Klopp er derfor ikke en person som lurer på hva folk han møter på gata tenker om han.

– Man kan gå gjennom byen, og oppleve at folk ser på deg, og du begynner å tenke: «hva tenker han på? Og hva tenker han?». Man kjenner ikke disse menneskene, men man kan lure på hva de tenker om deg. Men jeg er ikke så interessert i meningene til de jeg ikke kjenner. Jeg er hundre prosent ansvarlig for familien min, jeg vil gjøre alt for dem, og for klubben min. Men ikke hva alle andre tenker, sier Klopp.

Skulle vunnet en finale

Klopp får også spørsmål om han er der han ønsket å være da han startet jobben som Liverpool-trener i oktober 2015.

– Nei. Jeg tenkte ikke på hvor jeg skulle være, for å være ærlig. Men hvis vi hadde vunnet en finale eller to ville det vært veldig bra. Men vi har utviklet oss mye, forbedret oss mye, vi har gått gjennom noen endringer som klubb.

Så du føler du er litt under der du ønsket å være?

– Ja, men bare fordi vi har tapt finaler. Men slik er fotball, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]