Se video:– Woodburn og Wijnaldum har vært syke i en ukes tid

Manageren har holdt sin pressekonferanse i forkant av lørdagens ligaoppgjør mot Newcastle.

2. mar 2018 kl 14.17 Marius Rabben

Jürgen Klopp var presis på plass til sin pressekonferanse kl. 14.30 i dag, med fokus på ligaoppgjøret mot Newcastle. Seansen ble sendt direkte og kan ses på nytt i vinduet under.

Om videdømming

Manageren er inne og får først spørsmål om VAR (videdømming), som det vurderes om skal innføres i Premier League.

– Jeg tror ikke det har vært noen kamper som ikke har opplevd problemer. I Tyskland bruker de det for første gang, og der var det også mye irritasjon gjennom første halvdel av sesongen. Nå har ikke jeg sett altfor mye fra Bundesliga i det siste, men nå virker det å ha kommet mer til rette. Det vil ta tid.

– Min erfaring er fra kampen mot West Bromwich (i FA-cupen), og opplevelsen er at det tok for lang tid å ta avgjørelsene.

Kaldt vær

Om været i England denne uka har påvirket treningene og forberedelsene til kampen, sier Klopp ja.

– Det var for kaldt til å gjøre akkurat det vi ønsket, men sånn er det for alle. Det er ikke bra for musklene. Taktiske trening handler ofte om å stoppe opp og prate på banen, men vi snakket heller sammen inne i etterkant, og gjennomførte treningen ved å stadig være i bevegelse.

Om Rafa

– Rafa Benítez er en av verdens beste managere. Dere vet alle hvordan han kan organisere et lag og gjøre det svært vanskelig for motstanderen. Jeg liker Rafa som person, men vi har gitt ham nok gaver nå. Forrige sesong ledet vi 2–0 uten å vinne.

Ikke helt full stall

Det er ingen skadeproblemer for Klopp lenger, men to spillere sliter med sykdom.

– Ben Woodburn og Gini Wijnaldum har vært syke i en ukes tid, så det er mer enn bare en forkjølelse.

– For første gang har ingen store skader, det er sant, og forhåpentlig står det seg slik.

Om rotasjon

– Rotasjon handler ikke alltid om hvile spillere, men å utnytte konkurransen i stallen for å få dem til å prestere igjen og igjen. Det dreier seg om å legge press på hverandre.

Kan bli månedens manager

I dag ble Klopp nominert til prisen som månedens manager for februar, uten at det opptar en nevneverdig del av tankene hans.

– Jeg har fått den én gang tidligere, tror jeg, og det endret ikke livet mitt.

Livet etter Coutinho

En reporter vil ha Klopps mening om spillerne sprudler mer og kjenner på færre forstyrrelser etter at Philippe Coutinho ble solgt i januar.

– Nei. Vel, Coutinho var en dominant spiller for oss. Når vi ikke var på vårt beste, var det en god idé å gi ham ballen. Spillerne er smarte, sier Klopp, og sammenlikner det med at Barcelona gjør det lurt å sentre til Messi.

– Gangene han ikke spilte, måtte vi gjøre oppgavene annerledes, og slik er det også nå. Jeg er glad for at det har fungert bra så langt.

Solide på eget gress

De røde har ennå ikke tapt en ligakamp foran The Kop denne sesongen.

– Er vi ubeseiret på hjemmebane? Åh, i ligaen! Så vi teller ikke med West Bromwich? Det liker jeg, sier Klopp til latter fra salen.

– Vi kan spille uavgjort i alle de kampene våre fra nå og ut sesongen, og ingen ønsker det, så det er viktig at vi fortsetter å vinne kamper. Newcastle kjemper, er organisert og finner måter å gjøre det så vanskelig som mulig for lag å skape ting.

Skryter av Robertson

Klopp påpeker hvor sunn konkurransen er mellom Andy Robertson og Alberto Moreno om venstrebackplassen.

– Han (Andy) har hevet seg og blitt mye bedre på en fantastisk måte. Alle trenger tid for å gjøre det. Spesielt de to siste kampene har vært veldig gode. Han er ung nok til å kunne fortsette utviklingen.

Gir Clyne tid

Nathaniel Clyne var tilbake i aksjon og spilte samfulle minutter for U23-laget nylig. Men han det vil ta noe tid før han er helt tilbake etter det langvarige skadeoppholdet, sier Klopp.

– I en veldig alvorlig situasjon uten noen andre høyrebacker kunne vi kanskje ha hentet inn Clyney fordi han er en naturlig fit gutt. Men han har ingen rytme nå og trenger flere kamper for å komme tilbake på sitt beste.

Klopp legger til at James Milner har kjent på en smertefull smell siden forrige kamp, men sier han ikke er ute med skade. Og Jordan Henderson er skadefri.

I stadig utvikling

– Du kan ikke ha 57 poeng dersom alt er galt, så det er mye positivt som har skjedd her. Men det er betyr ikke at jeg derfor går rundt og smiler hele tiden. Hovedfokuset er arbeidet vi holder på med. Vi ønsker å holde dette laget sammen og styrke det.

– Dette er et skikkelig interessant prosjekt, sier han om statusen i Liverpool.

– Manchester City fortjener å være nummer én nå. Hvis du kun er fornøyd om du har ett poeng mer enn dem, ville det vært ganske vanskelig for hvilket som helst lag i verden for øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]