Kvartfinale i UEFA Youth League:Tapte på straffespark

Det stod 1-1 etter 90 minutter mellom Manchester City og Liverpool i kvartfinalen i UEFA Youth League. Dessverre tapte de røde straffespark-konkurransen 3-2.

14. mar 2018 kl 13.33 Einar Kvande

Straffespark-konkurranse

3-2 Kane skyter i undersiden av tverrliggeren. City er i semifinalen.

3-2 Lucas Nmecha scorer. Kane må score for Liverpool, ellers er de røde ute.

2-2 Grimshaw redder fra Masterson. Fordel City nå.

2-2 Citys Tommy Doyle scorer.

1-2 Straffesparket til Curis Jones blir reddet.

1-2 Grabara redder Francis sitt straffespark.

1-2 Bobby Adekanye.

1-1 Felix Nmecha scorer for City.

0-1 Adam Lewis scorer.

Sluttrapport

City åpnet andre omgang klart best, og skapte flere farligheter foran Grabara i Liverpool-målet. Gjestene jobbet seg gradvis inn i kampen igjen, og fikk en kjempemulighet til å avgjøre kampen på overtid. Men det ble 1-1 etter 94 minutter, og dermed er det klart for straffespark-konkurranse.

90+4.min: Neco Williams må gi en hjørnespark ett minutt før overtiden er slutt. Det dømmes frispark mot City inne i feltet.

90+1.min: Corner til Liverpool. Kjempesjanse for Johnston på Herbie Kanes innsvinger, men han setter ballen utenfor fra kloss hold ved bakre stolpe.

90.min: Fire minutter er lagt til.

88.min: Johnston med en viktig klarering.

86.min: City har gjort sitt siste bytte. Bolton ut. Duhaney inn.

85.min: Vertene får en ny corner. En av Citys spillere ligger nede med krampe og må ha behandling.

84.min: Citys Smith får gult kort når han legger ned Millar. Smith må stå over en eventuell semifinale.

83.min: Neco Williams må gi en corner. Ingen problemer for Grabara å fange ballen.

81.min: City bytter også. Doyle inn for Pozo.

81.min: Kaptein Woodburn tas av. Sharif inn.

80.min: Mastersons heading har retning mål, men Adekanye står i veien og stopper ballen.

80.min: Frisparket slås mot første stolpe. City får til slutt klarer til hjørnespark.

79.min: Adekanye får frispark helt nede ved cornerflagget på høyre side.

76.min: City kontrer, men Grabara redder fra Matondo med en benparade. City får corner, men den holder polakken i fast grep.

75.min: Godt innlegg fra Adekanye, men Curtis Jones klarer ikke å finne Woodburn med headingen sin inne i feltet.

73.min: Adam Lewis får et frispark ute ved sidelinja, midt inne på Citys banehalvdel. Lewis slår frisparket høyt over mål. Særdeles dårlig utnyttet.

72.min: Liam Millar kommer fri, men får en dårlig touch når han kan gå rett på mål, og velger isteden et innlegg som ender i ingenting.

71.min: Fleix Nmecha med et forferdelig dårlig skudd høyt over.

69.min: Citys Paveda pådrar seg et gult kort.

69.min: Masterson med en fantastisk takling på Nmecha.

68.min: Adekanye fyrer løss fra skrått hold. Grimshaw redder til corner.

67.min: Liam Millar header over på et godt innlegg fra Adekanye, men det dømmes frispark mot canadieren for å ha gått i ryggen på sin oppasser.

64.min: Felix Nmecha får gult kort for en stygg takling på Herbie Kane.

63.min: Felix Nmecha skyter utenfor etter at en Liverpool-spiller stusser et innlegg fra høyre bakover i feltet.

62.min: Grabara våkent ute når det spilles inn bak Liverpool-forsvaret.

58.min: Ny god redning av polakken på en heading fra kloss hold etter corneren. City har tatt over føringen i kampen.

57.min: En fantastisk enhåndsredning av Grabara, når en City-angriper fyrer av fra 12 meter. Polakken slår til corner.

56.min: Kampens første bytte. Matondo inn for Dele-Bashiru for vertene.

55.min: City klarerer en Liverpool-corner.

54.min: Kjempesjanse for City, men Nmecha får leggtreff og sleiver ballen utenfor når han får den på kloss hold.

50.min: Curtis Jones sitter nede med smerter i fotbladet. Han tar av seg fotballskoen. Det ser ikke bra ut for en av Liverpools beste spillere.

49.min: Farlig Liverpool-corner fra høyre, men det blåses mot gjestene for en forseelse inne i feltet.

46.min: City går rett i angrep, men Grabara redder det lave skuddet.

46.min: Liverpool setter igang de siste 45 minuttene.

Pauserapport

Manchester City skal være svært godt fornøyd med at det står 1-1 til pause i Manchester. Gjestene fra Liverpool har vært det klart beste laget, og burde egentlig ha vært ute av synet med litt mer effektivitet foran mål. Liam Millar og Bobby Adekanye har vært livlige på kantene, og det var et innlegg fra Millar som Liverpool tok ledelsen på. Curtis Jones var sikker når han fikk ballen bare noen få meter fra mål. Utligningsmålet kom etter at Conor Masterson laget frispark like utenfor 16-meteren, og ble belønnet med gult kort for forseelsen. Frisparket gikk via Ben Woodburn, som snudde ryggen til, og inn i nettmaskene. Adam Lewis fikk også gult kort i løpet av omgangen, og må stå over en eventuell semifinale.

44.min: Adekanye legger inn fra venstre, og Grimshaw gjør en fantastisk redning på Mastersons avslutning fra kloss hold. Der burde Liverpool vært tilbake i ledelsen!

44.min: Adam Lewis slår en god corner, men City får klarert.

43.min: Woodburn forsøker å finne Adekanye i feltet. Corner til Liverpool.

1-1
1-1  Lukas Nmecha gratuleres med utligningsmålet.

40.min: 1-1 LUKAS NMECHA. Nmecha tar frisparket. Han skyter via ryggen til Ben Woodburn, og ballen forandrer retning og suser inn i hjørnet.

39.min: Conor Masterson får gult kort for en felling like utenfor 16 meteren. City med frispark i god posisjon.

38.min: City med et skuddforsøk som går langt utenfor høyre kryss.

37.min: Adam Lewis får kampens første gule kort. Lewis vil være suspendert for semifinalen dersom Liverpool går videre.

1-0
1-0  Curtis Jones jubler etter å ha gitt Liverpool ledelsen.

34.min: 0-1 CURTIS JONES. Liam Millar, nå på høyre, fører ballen, og legger fint ut i feltet til en umarkert Curtis Jones, som setter ballen sikkert i mål fra 3-4 meters hold. Flott kontring, og meget fortjent ledelse. Jones sitt femte mål i turneringen.

29.min: Liverpolol med frispark 25 meter fra mål. Herbie Kane skyter et godt stykke over.

26.min: Adekanye kommer fri etter herlig Liverpool-spill. Han legger lavt inn i retning Liam Millar, men Garcia får gitt til corner.

24.min: City med sin første farlighet. Et skudd fra 20 meter som går en meter utenfor høyre stolpe.

16.min: Masterson, i ubalanse, header utenfor.

16.min: Millar presser frem enda en corner.

15.min: Camacho får ikke skikkelig kraft bak en avslutning fra distanse, og det blir en enkel jobb for Citys keeper. Adekanye med godt forarbeid.

14.min: Liam Millar, som har vært livlig det første kvarteret, skaffer Liverpool enda et hjørnespark.

12.min: Liverpool med en dårlig slått corner som går ut over dødlinja på motsatt side.

6.min: Liverpool har åpnet kampen best, og Liam Millar er nær ved å komme igjennom igjen, men City-keeper Grimshaw fanger ballen foran beina hans.

3.min: Rafael Camacho med et optimistisk forsøk fra spiss vinkel.

2.min: Liam Millar med et flott raid, før han sentrer til Ben Woodburn inne i feltet. Sistnevntes skudd blir imidlertid blokkert.

1.min: Vertene setter igang kampen.

Woodburn friskmeldt

Ben Woodburn er friskmeldt etter at han måtte forlate banen med en stram hamstring i sluttminuttene av Liverpool U23 sin kamp mot Manchester United sist fredag, og han tar dermed en plass i startoppstillingen i denne kvartfinalen i UEFA Youth League mot Manchester City.

Liverpools lag: Grabara, N. Williams, Masterson, Johnston, Lewis, Kane, Woodburn (Sharif 81), Jones, Camacho, Adekanye, Millar.

Reserver: Jaros, R. Williams, Clayton, Boyes, Larouci, McAuley.

Manchester Citys lag: Grimshaw, Garcia, Latibeaudiere, Francis, Smith, Pozo (Doyle 81), Poveda, Dele-Bashiru (Matondo 56), L. Nmecha, F. Nmecha, Bolton (Duhaney 86).

Reserver: Sokol, Wilson, Gonzalez, Touaizi.