Slår tilbake mot kritikerne

Alex Oxlade-Chamberlain ble kritisert da han gikk fra Arsenal i sommer.

5. mar 2018 kl 09.03 Arild Skjæveland

I helgens kamp mot Newcastle ble han kåret til banens beste av Sky Sports. Alex Oxlade-Chamberlain er i ferd med å gjøre en meget god debutsesong på Anfield etter overgangen fra Arsenal i august.

Liverpool betalte 35 millioner pund for 24-åringen som kun hadde et år igjen av kontrakten, og ble kritisert av Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Thierry Henry.

Neville omtalte det som «en strålende avtale for Arsenal», mens Arsenal-legenden Henry sa at han hadde sett Oxlade-Chamberlain over lang tid, men «fortsatt ikke visste hva han var god på», skriver The Telegraph.

– De kommentarene er litt dumme. Når du har sett noen lenge nok, vet du hva de kan gjøre, sier Oxlade-Chamberlain som innrømmer at han ble litt såret av kritikken.

Mangel på sluttprodukt

Det 24-åringen har blitt mest kritisert på, er mangelen på sluttprodukt i form av mål og målgivende. Mot Newcastle leverte han en målgivende til Mohamed Salah for andre kamp på rad.

– Jeg tror det var siktet mest mot mangelen på sluttprodukt fra meg, og å gjøre de tingene som fører til å score eller ha en målgivende. Det er greit nok, og jeg vil ta de kommentarene. Men når du sier at du ikke vet hva jeg gjør, etter å ha jobbet med meg – det synes jeg blir for dumt, sier han.

I Arsenal scoret han 20 mål og hadde 32 målgivende på 198 kamper ifølge Transfermarkt. I Liverpool har han fire mål og seks målgivende på sine 33 første, der 16 har kommet fra start.

Trives under Klopp

Han kunne ha gått til Chelsea, men valgte å takke nei til tilbudet fra Stamford Bridge, og heller jobbe under Jürgen Klopp i Liverpool.

– Det viktige da jeg kom hit er at jeg har en manager som har troen på meg. Han så det annerledes, og jeg hadde tro på meg selv. Det er grunnen til at jeg har tatt steget opp. Det er det viktigste. Alle sier at du må være din egen største fan, og tro på deg selv, sier han i Telegraph-intervjuet.

The The Guardian sier han at han henter inspirasjon fra Liverpool toppscorer.

– Jeg er gammel nok, vis nok, og har vært med lenge nok til å vite at folk vil si ting. Men jeg har mer inne, og må fortsette å forbedre meg. Jeg kan ta så mye fra en som Mo Salah. Bare se på ham denne sesongen. Når du kan gå fra å åpenbart være en stor spiller, til å kjempe med Harry Kane og Sergio Agüero om toppscorertittelen, så er det noe du må lære fra, sier han til Andy Hunter i The Guardian.

– Folk hadde ikke forventet det fra ham i starten av sesongen, men å sette deg i en slik posisjon handler om mentaliteten og at han jobber hardt for å få ut det beste av seg selv. Hver sesong er det alltid et eksempel på noen som gjør det. Du kan ta det som inspirasjon, og jeg må fortsette å utvikle meg selv. Jeg har ni ligakamper igjen, og vi har Champions League, så jeg ønsker å gi alt jeg har i de kampene for at vi skal ende så høyt på tabellen som vi kan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]