Kan juble over sorte regnskapstall

Liverpool FC har lagt frem tallene for regnskapsåret som ble avsluttet 31. mai 2017, som viser at Anfield-klubben gikk med et overskudd etter skatt på 39 millioner pund.

1. mar 2018 kl 11.22 Einar Kvande

Liverpool har gått fra et underskudd på 21 millioner pund året før, til et overskudd på 39 millioner pund i siste avsluttede regnskapsår.

Regnskapene viser at de årlige inntektene økte med 62 millioner pund til 364 millioner pund. Det ble investert netto 91 millioner pund i spillere og infrastruktur.

I løpet av de siste sju årene har Fenway Sports Group sørget for at klubben har blitt en finansielt stabil og voksende fotballklubb.

Inntekter fra media har økt med 30 millioner pund til 154 millioner pund totalt, mens kommersielle inntekter økte med 20 millioner pund til 136 millioner pund.

Økt gjeld

Det var i dette regnskapsåret at Merseyside-klubben åpnet sin nye Main Stand, som økte kapasiteten på Anfield til 54 074. Selv om laget ikke var med i Europacupene økte inntektene fra kampdager med 12 millioner pund til 74 millioner pund. Hovedsaklig skyldes dette salg av Hospitality-billetter.

Som en følge av investeringer i spillere og infrastruktur er klubbens gjeld økt med 22 millioner pund til 67 millioner pund totalt.

I løpet av dette regnskapsåret fikk klubben fem millioner nye følgere på sosiale medier, og kan nå skilte med 55 millioner følgere totalt.

– Med full støtte fra klubbens eiere har vi forbedret vår finansielle posisjon betydelig i løpet av de siste sju årene, og dette resultatet er bevis på at vi har en solid finansiell fremgang, selv om om kostnadsnivået innen fotball stadig øker, kommenterer Andy Hughes, som er Liverpools Chief Operating Officer, til Liverpoolfc.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]