UEFA stikker av med 2500 billetter

Mange skuffede Liverpool-fans går glipp var kvartfinalen i Champions League.

26. mar 2018 kl 17.10 Einar Kvande

Mange lojale Liverpool-fans som har vært tilstede på alle hjemmekampene i Champions League denne sesongen får ikke blletter til kvartfinalen mot Manchester City på Anfield, melder Liverpool Echo.

Grunnene til dette er flere. Blant annet krever UEFA flere billetter til kvartfinalen enn de gjorde til kampene i gruppespillet og 1/8-finalen. Det er også større etterspørsel fra klubbens Priority Rights Holders. Dermed blir det færre seter tilgjengelig for sesongkortholdere og medlemmer.

Liverpool FC er forpliktet til å sette av et visst antall billetter til UEFA og deres partnere, og dette antallet stiger runde for runde. Tidligere denne sesongen har ikke UEFA tatt hele den kvoten de har rett på, noe som har ført til at Liverpool har kunnet selge de returnerte billettene. Interessen for kvartfinalen mot City er imidlertid såpass stor at UEFA tar hele sin kvote, og det blir dermed ingen returbilletter. Echo forstår det slik at kvoten UEFA har rett på er på hele 2500 billetter.

Tidligere aksjeeiere har forkjøpsrett

Liverpool må også respektere rettighetene til Priority Rights Holders, som stammer fra den gangen Tom Hicks og Geroge Gillett kjøpte klubben i 2007. Da fikk alle tidligere aksjeeiere garanti om at de fikk tilgang til billetter på livstid. Rundt 1500 Priority Rights Holders har rett på billetter til hjemmekamper i cupene, semifinaler og finaler. Relativt få Priority Rights Holders har benyttet seg av retten de har tidligere i turneringen, men til kvartfinalen har interessen fra de tidligere aksjeeierne økt betraktelig.

Echo melder at enkelte Liverpool-supportere har påstått at Liverpools reisebyråpartner, Thomas Cook, har fått flere billetter til kvartfinalen. Det stemmer imidlertid ikke. Thomas Cooks kvote er på 384 hospitality-seter, og er fast uansett hvilken type kamp det er snakk om.

En rekke seter rett bak reklameskiltene blir også utilgjengelige i Champions League, noe som betyr at kapasiteten på Anfield i denne turneringen er redusert til rundt 52 500 seter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]