– Vi er godt rustet for fremtiden

Jürgen Klopp reflekterer over at han runder 100 ligakamper som Liverpool-manager i morgen.

30. mar 2018 kl 17.36 Einar Kvande

Det er gått to og et halvt år siden Klopp ble Liverpool-manager i oktober 2015. I løpet av sin tid i Anfield-klubben har tyskeren ledet Liverpool til to finaler, som begge endte med tap, og sikret klubben Champions League-spill denne sesongen.

– 100 ligakamper? Wow! Om det har vært moro? Noen ganger har det vært det, mens det andre ganger ikke har vært så moro. Det er sannheten, svarte Klopp da han ble konfrontert med at han skal lede Liverpool for 100. gang i Premier League i morgen.

– Totalt sett, fra mitt ståsted, har det vært veldig fine år, som jeg har satt pris på selvsagt. Dette er en fantastisk klubb, et fantastisk lag, fantastiske supportere, så hva mer kan jeg ønske meg?

– Jeg har snakket om dette noen ganger, men dersom vi hadde vunnet en eller begge de to finalene vi spilte, ville det ha vært hygeligere, men det ville fortsatt ha vært 100 kamper.

– Alt er ok, og det går riktig vei. Vi er i god form for øyeblikket, og godt rustet for fremtiden. Det er kanskje det beste vi kan si om fotballklubben, som svar på det evige spørsmålet «når var sist han vant noe?» Vi forsøker så hardt vi kan, det er sikkert. Det kan dere se.

– 100 er et fint tall. Med alle kampene i Europa tror jeg vi er ope i rundt 140 eller noe allerede, og det er kult. Men jeg ønsker fortsatt å vinne neste kamp, og vi tenker ikke på de 99 vi har spilt.

Den beste ligaen

Liverpool ble nummer fire i Premier League i Klopps første hele sesong i managerstolen, og Klopp håper å komme enda høyere på tabellen denne sesongen i det han mener er Europas tøffeste liga for øyeblikket.

– Ja, jeg var ikke i tvil om det tidligere heller. Men det har vært klart fra første øyeblikk. Alle de andre ligaene er sterke, men det er ikke seks lag som kan vinne ligaen. Det er bare i England det er slik.

– De tre siste sesongene har vi hatt tre forskjellige mestere. Premier League er trolig den eneste ligaen i Europa hvor det har skjedd, og det sier alt.

– Kvalitetene til alle de andre lagene, som ikke er blitt mestere, er også veldig bra. Dette er så absolutt en tøff liga, men det er slik fotball bør være på dette nivået. Vi er godt betalt, så vi må kjempe på høyeste nivå, og det er bare kult. Akkurat nå er Premier League den mest interessante ligaen i verden. Det er det ingen tvil om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]