Tre kjappe før United-kampenTror det blir Henderson, Oxlade-Chamberlain og Can på midten

Redaksjonen om midtbanen, møtet med United og Salahs toppscorersjanser.

10. mar 2018 kl 08.44 Arild Skjæveland

Jordan Henderson, James Milner og Emre Can spilte mot Porto. Hvordan tror du midtbanen blir på Old Trafford?

Arve Vassbotten:
– Soliditetsmessig for å demme opp for Manchester United kunne man kanskje tenkt seg samme midtbane igjen, med erfarne motorer som både Jordan Henderson og James Milner på banen samtidig. Men jeg tror likevel jeg ville introdusert mer fart med å få inn Alex Oxlade-Chamberlain for Milner. Spesielt om José Mourinho vil gjenta mannsmarkeringen fra Chelsea-kampen, eller vil møte Klopp med egen medisin, høyt press, tror jeg Alex er en mann som kan rive seg løs fra sin oppasser og ellers starte raske kontringer.

Torbjørn Flatin:
– Jeg er ganske sikker på at det blir Henderson, Can og Oxlade-Chamberlain. Milner viser solide takter om dagen og er en kandidat til å erstatte alle tre, men jeg tror Klopp vil ønske seg den defensive disiplinen til Hendo, pondusen til Emre og farten til Ox på Old Trafford. Gini Wijnaldum og Adam Lallana tror jeg ikke blir vurdert som startklare etter sykdom og skadeopphold.

Marius Rabben:
– Den blir nok ganske lik, men jeg tror Oxlade-Chamberlain tar plassen til Milner, selv om veteranen er i bra form. Mest fordi farten, styrken og raidene hans på en god dag kan forstyrre midtbanen og forsvaret i langt større grad – og det gjør ikke akkurat kryssløpene til angrepstrioen noe enklere for vertene å håndtere.

Hva sier magefølelsen, og hva tror du før lørdagens kamp?

Arve Vassbotten:
– Liverpool er i en god steam, har såpass avstand ned til 5. plassen at dette ikke er noe vinn eller forsvinn. Det at man kan møte til en så prestisjefylt kamp med alt å vinne, men ikke tenke på noen katastrofe ved å tape, er et ideelt utgangspunkt for et angreps- og risikovillig Liverpool-lag i flytsonen. Manchester United har på sin side en avgjørende Champions League-kamp, som de også må ha i tankene, noen dager seinere. Jeg håper på gjentakelse av 0-3 fra 2013/2014-sesongen, men tar gjerne med meg uavgjort fra Old Trafford også slik ståa er nå.

Torbjørn Flatin:
– Jeg hater disse kampene, da alt for mye står på spill. Vi er i bra form nå og bør ha en god sjanse til minst et poeng, men Mourinho vil trolig legge opp til at det blir tett og trangt med få mål, og det kan bli en tilfeldighet som avgjør.

Marius Rabben:
– Magefølelsen er, som alltid mot United, usikker. Liverpools toppnivå skal være bedre, men skuffelse og uavgjort i de tre siste, samt statistikken på Old Trafford, hever tvilen. Jeg tror imidlertid ikke at kampbildet blir like lukket og låst som Mourinho nok håper, og jeg forventer flere scoringer. Hjertet sier 3-1-seier, men magefølelsen lander på 1-1.

Tror du Mohamed Salah blir toppscorer i Premier League denne sesongen?

Arve Vassbotten:
– Det hadde vært magisk om han nådde 40 mål totalt, og om han hadde kopiert eller gått forbi Luis Suarez sine 31 mål i Premier League fra 2013/2014. Jeg har troa på Salah, men om han så stopper å score mål nå, så har han overgått alt jeg kunne forestille meg.

Torbjørn Flatin:
– Bookmakerne ligger på omtrent 1,5 av innsatsen hvis du satser på Harry Kane og 2 hvis du setter pengene på Mo Salah. Det er sikkert fair nok. Når du ligger an til å score omtrent 30 ligamål, slik som Salah, da har du muligheten til å bli toppscorer, men favoritten er Kane.

Marius Rabben:
– Pessimisten i meg sier nei. Ikke fordi Salah ikke fortsetter å score jevnt og trutt, men fordi jeg har på følelsen av at Kane, særlig nå som Spurs er ute av Champions League, igjen får noen kamper utover våren hvor han scorer to–fire mål og får en liten klaring på toppen. Men jeg tar gjerne feil!

TOPPSCORER?
TOPPSCORER?  Mohamed Salah og Harry Kane topper toppscorerlisten med 24 scoringer hver før den 30. serierunden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]