Allan måtte operere skulderen - ferdig på Kypros

Liverpools unge brasilianer har vært plaget av en skulderskade under sitt låneopphold i Apollon Limassol.

5. apr 2018 kl 13.17 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Allan Rodrigues de Souza har vært gjennom en skulderoperasjon etter at Liverpool kalte 21-åringen hjem fra låneoppholdet i Apollon Limassol.

Det forventes at midtbanespilleren vil være ute i fire måneder, og han burde dermed komme i spill igjen i løpet av preseason.

Brasilianeren kvalifiserer imidlertid fortsatt ikke for arbeidstillatelse i Storbritannia, og vil dermed måtte bli lånt ut på nytt i 2018/19-sesongen.

Allan har slitt med skulderproblemer gjennom hele sesongen på Kypros, og Liverpools medisinske stab fant ut at en operasjon var nødvendig. Brasilianeren fikk 20 kamper for Apollon Limassol, fordelt på 16 ligakamper og fire kamper i Europa League. 15 av de 20 kampene var fra start. Den kypriotiske klubben gikk med på å kansellere spillerens lånekontrakt, slik at han kunne få gjennomført operasjonen nå.

Interesse fra Tyskland, Frankrike og Portugal

Allan kom til Liverpool fra Internacional i hjemlandet Brasil for 500 000 pund sommeren 2015. Han har vært på en rekke utlånsopphold siden den gang, på grunn av problemene med å få arbeidstillatelse i Storbritannia. Han har hatt opphold i finske SJK, belgiske Sint-Truiden og bundesligaklubben Hertha Berlin før oppholdet på Kypros.

Liverpools plan nå er å få ham i form igjen etter operasjonen, for så å låne ham ut på nytt. Det skal være interesse fra både tyske, franske og portugisiske klubber for et slikt låneopphold neste sesong.

Kravene for å få arbeidstillatelse i Storbritannia ble strammet inn for spillere fra land utenfor EU i 2015. Det deles ut poeng etter ulike kritierier, som transferbeløp, lønn, landskamper, nivået på klubben spilleren ble kjøpt fra og om man har over 30% spilletid i ligaen man har spilt i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]