Får £1 million for Citys ligatriumf

Liverpool har krav på 1 million pund.

17. apr 2018 kl 08.14 Arild Skjæveland

Det er ikke en veldig stor sum, men Liverpool får £1 million på at Manchester City har vunnet ligaen. Det er en del av avtalen som ble gjort da Raheem Sterling ble solgt til de lyseblå for snart tre år siden.

Søndag ble City seriemestere da Manchester United tapte hjemme mot West Bromwich Albion.

Med det må de betale Tottenham 1,5 millioner pund for Kyle Walker, Schalke 04 £432,000 pund for Leroy Sané, og Liverpool £1 million for Sterling, rapporterer velinformerte Paul Hirst i The Times.

Solgt i 2015

13. juli 2015 ble Liverpool og City omsider enig om en avtale som tok Sterling til Etihad Stadium. Chris Bascombe rapporterte den gang at vingen ville koste 44 millioner pund umiddelbart, og ytterligere fem millioner pund etter hvor mange kamper han spiller i lyseblått.

Sterling ønsket å forlate Liverpool, hvor han som 20-åring tjente 35.000 pund i uken, fire år etter £500,000-overgangen fra Queens Park Rangers. Det var en kontrakt hans agent Aidy Ward informerte Liverpool om at ikke kom til å bli forlenget – og den informasjonen ble offentlig etter den skuffende 2014/15-sesongen.

Han endte i City, hvor han ble betalt 200.000 pund i uken, og nå er seriemester for første gang. Sterling er Liverpools fjerde største salg, bak Philippe Coutinho, Luis Suarez og Fernando Torres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]