Har bare tapt to av 25 kamper i Europa

Jürgen Klopp har en meget god statistikk i europacupene med Liverpool.

24. apr 2018 kl 09.28 Einar Kvande

I kveld leder Jürgen Klopp Liverpool for 150. gang, når AS Roma står på motsatt banhalvdel på Anfield i den første semifinalen i Champions League.

Tyskeren har den beste statistikken til noen Liverpool-manager i løpet av deres 25 første europacupkamper. Han har bare tapt to av de 25 første.

Hans lag har gjort 56 mål på disse 25 kampene. 39 av disse er scoret i denne sesongens Champions League, inkludert kvalifiseringskampene. Det er klubbrekord i en enkeltstående sesong, ifølge statistiker Ged Rea.

Liverpool har vært vertskap for italienske klubber på Anfield 10 ganger tidligere. De har vunnet seks av disse kampene, og tapt fire. De røde scoret i ni av disse 10 kampene. Roma er det eneste av de italienske lagene som har klart å holde nullen på Anfield. Det klarte de i 2001.

Salah kan slette enda flere rekorder

Roberto Firmino og Mohamed Salah har begge gjort ni mål i årets Champions League. Det er tangering av klubbrekorden for antall mål i en europacupsesong. Dean Saunders gjorde ni mål på fem kamper i UEFA-cupen i 1991/92.

Firmino trenger to mål til for å nå 50 scoringer for klubben. Neste Salah-scoring vil sette ny klubbrekord i form av å ha scoret i 33 forskjellige kamper i løpet av en sesong. Da sletter han Ian Rush sin bestenotering fra 1983/84.

Liverpool har funnet nettmaskene i 13 av sine 14 Champions League-kamper denne sesongen, og er ubeseiret i turneringen så langt. De har vunnet åtte av kampene, og spilt uavgjort i seks.

Jürgen Klopps gutter har scoret i 31 av sine siste 35 kamper på Anfield i alle turneringer. De har tapt bare en av sine siste 27 hjemmekamper.

Salah har scoret i hver eneste en av de ni siste hjemmekampene han har startet, og totalt har han gjort 14 mål på disse kampene.

God defensiv statistikk

Defensivt kan Liverpool notere seg for seks kamper uten baklengsmål på sine åtte siste Champions League-kamper. I alle turneringer har ikke laget sluppet inn mål på sine fem siste hjemmekamper. Den lengste rekken siden 2006/07, da de spilte åtte hjemmekamper på rad uten å slippe inn mål.

Dette er Liverpools 18. semifinale i europacupene, og den 10. i den gjeveste klubbturneringen. Av de 17 som er spilt på Anfield har Liverpool vunnet 13, spilt uavgjort i tre og tapt en gang - mot Leeds i Fairs Cup i 1971.

Liverpool håper å nå sin 13. finale i europacupene, og sin åttende i den gjeveste av turneringene.

Man må tilbake til 1981 for å finne sist det var ett lag fra hver av de fire nasjonene England, Tyskland, Italia og Spania i semifinalen i den gjeveste europacupen. Det året vant Liverpool, da de slo Real Madrid i finalen takket være en scoring av Alan Kennedy.

Dette er Romas tolvte sesong i den gjeveste europacupen. Deres eneste finale kom i 1983/84, i deres første sesong i turneringen. Da tapte de finalen for Liverpool, på straffespark-konkurranse på sin egen bane.

Roma har spilt 19 kamper på engelsk jord, og har vunnet bare en av disse. 1-0 på Anfield i UEFA-cupen i 2001. Etter den seieren har de ikke holdt buret rent i noen av sine 11 kamper i England.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]