Jürgen Klopp i Graham Hunters Big Interview:– En god fotballkamp er den beste filmen jeg kan se

– Jeg elsker fotball. Ordene tilhører Jürgen Klopp, og er noe av det første han sier i et dybdeintervju med Graham Hunter.

2. apr 2018 kl 09.08 Einar Kvande

Jürgen Kopp har gjestet Graham Hunter i The Big Interview, og du kan høre hele podcasten her:

– Jeg elsker fotball. Det er det beste spillet i verden. Jeg var en mye bedre tennisspiller da jeg var guttunge, men tennis var aldri et alternativ for meg, forteller Klopp i intervjuet.

– En god fotballkamp er den beste filmen jeg kan se. Jeg elsker rett og slett jobben min, fortsetter Liverpool-manageren.

Flau over egen oppførsel

Klopp er en temperamentsfull fotballmanager, og er ikke alltid like stolt av sine utbrudd i etterkant.

– Det har vært mange flaue øyeblikk, fordi jeg blir så revet med i spillet. Jeg klarer rett og slett ikke å skjule mine følelser. Men jeg bryr meg ikke om hva folk sier og mener om meg. Det er hva familien min sier og mener om meg som betyr noe.

– Men jeg ønsker å være en snill person. Jeg er kristen, forteller han.

– Fotball er ikke den virkelige verden. Det er bare en interesse mange har. En sport svært mange er opptatt av. Derfor blir fotballen viktigere enn den egentlig er.

– Jeg snakker om fotball hele dagen, til spillerne mine, i intervjuer. Jeg snakker fotball fra jeg står opp til jeg legger meg.

Sterkt bundet til klubbene

Klopp forteller om en samtale han hadde med sin kone Ulla da han forlot Mainz.

– Jeg sa til henne at vi må aldri bli så tett bundet til en klubb igjen, for det er ikke normalt. Vi dro til Dortmund, og etter ett år der skjønte vi at det hadde skjedd igjen. Nå er jeg i Liverpool, et nytt land med en litt annen kultur, og jeg har mer makt som manager her enn jeg hadde som trener i Tyskland, men det har skjedd nok en gang. Du blir utrolig bundet til klubbene dine, og det er en veldig god stemning i klubben her i Liverpool.

– Dersom du elsker det du gjør, slik jeg gjør, bør folkene du jobber sammen med dra nytte av det. Det er slik jeg ser livet.

– Mitt mål er å bli en så god en manager som det er mulig å bli for meg. Ikke å bli den beste manageren. For 15 år siden var det aldri i tankene mine å bli manager i en storklubb som Liverpool, selv om jeg allerede jobbet som manager da. Det bare skjedde, fordi jeg var ambisiøs og hele tiden ønsket å ta neste steg.

Beskriver seg selv som tålmodig

– Jeg er en stor tilhenger av å gi folk en 2. og 3. sjanse dersom man ikke lykkes første gang. Jeg er en veldig tålmodig person. Vi lever i en verden der spillere blir sterkt kritisert med en gang de gjør en liten feil. Men spillerne er mennesker de også. Vi må behandle folk slik vi selv ønsker å bli behandlet. Det er ikke bare en god kristen regel, men god folkesikk også.

– Andy Robertson er et godt eksempel. Da han kom til Liverpool var han en god offensiv back, men måtte jobbe med sitt defensive spill. Etter en stund kom han til meg og lurte på hva han måtte gjøre for å spille seg inn på laget. Jeg var litt skuffet egentlig, for han hadde ikke hatt særlig fremgang. Jeg forklarte ham hva jeg forlangte, men det var eksakt den samme samtalen jeg hadde med ham da han kom til klubben. Nå tok han det til seg, og har tatt disse stegene. Men han måtte innse det selv. Man må ønske det fra innsiden for å ta neste steg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]