Salah om jakten på gullstøvelen: – Jeg kan ikke lyve, jeg tenker på det

Mohamed Salah om å nå 40 mål, jakten på Rush-rekorden, konkurransen med Kane og Twitter-meldingen «Wooooooow really?»

16. apr 2018 kl 00.30 Arve Vassbotten

Mohamed Salah ble lørdag den tredje spilleren til å nå 40 mål på en sesong i Liverpool.

Roger Hunt har klart det en gang, da Liverpool var på andre nivå i 1961-62. Da scoret han 42 mål. Ian Rush har klart det to ganger, i 1983-84 og 1986-1987. Tallet egypteren nå sikter seg inn på er Rush sin rekord fra 83-84 på hele 47 mål på en sesong.

– Det er veldig nær, det er bare sju mål, sier Salah til Liverpool Echo.

– Betyr mye å score 40 mål

– Men la oss se. Det er fortsatt, jeg vet ikke hvor mange kamper igjen, men vi har både Premier League og semifinalen i Champions League å spille. Jeg vil prøve å gjøre mitt beste for å score igjen og hjelpe laget, sier han.

4 kamper gjenstår av serien, og to, potensielt tre, i Champions League. Så for å utligne rekorden må Salah i snitt ha et mål i hver av de gjenstående kampene - om Liverpool skulle gå helt til finalen i Kiev.

– Å score 40 mål betyr mye. Men som jeg har sagt så prøver jeg å score i hver kamp for å hjelpe laget å få poengene. Det er det som er det viktigste, at vi spiller som et lag, at vi spiller med 11 spillere. Så alle mine mål eller andres mål handler om å hjelpe laget.

Salah kom til 40 på bare 45 kamper, som er raskere enn de andre.

– Det er en herlig følelse. Selvsagt er det det, sier han.

  HEADET INN:
  HEADET INN:  Salah nikket vakkert inn innlegget fra Trent Alexander-Arnold på lørdag.

  – Alle prøver å hjelpe meg

  Med ett mål til utligner han Premier League-rekorden for 38 kamper på 31 mål, som Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez har. I tillegg har han grepet om gullstøvelen i konkurranse med Harry Kane.

  – Selvsagt tenker jeg på det. Jeg kan ikke lyve, jeg tenker på det, sier Salah.

  – Som man så på lørdag prøver alle å sentre til meg for å hjelpe meg. Jeg er også sikker på at Tottenhams spiller prøver å hjelpe Harry Kane, og at Manchester City prøver å hjelpe Aguero. Slik er det, men det viktigste er likevel at vi spiller som et lag.

  – Jeg er glad for å ha denne følelsen. Man føler at de ønsker å støtte deg, og hjelpe deg til å score mål. Det er en god følelse.

  «Wooooooow really?»

  Salah får også spørsmål om Twitter-meldingen hans da Kanes anke førte fram, og han fikk et ekstra mål mot Stoke. «Wooooooow really?», skrev Salah på Twitter.

  – Jeg vil ikke si noe om det, sier Salah og ler.

  – Når alt kommer til alt er det hans mål, så det er jeg ferdig med.

  Han roser også sine brasilianske angrepskollega.

  – Man kan se på Roberto Firmino at han også scorer mye denne sesongen. Det er også en annerledes sesong for ham. Jeg tror at måten vi spiller på gir oss flere sjanser til å score. Måten vi spiller på hjelper oss med å være foran mål hele tiden.

  Men til tross for alt pratet om scoringer, er ikke Salah i tvil om valget står mellom personlige priser og et Champions League-trofe.

  – Å vinne Champions League. Hvis man hadde et valg er det selvsagt Champions League. Det er stort for alle. Jeg bryr meg ikke om det andre.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]