Jürgen Klopp på pressekonferansen foran Stoke-kampen:– Det er en sjanse for at Mané kan spille i morgen

Jürgen Klopp er forberedt på mange tøffe dueller om andreballer.

27. apr 2018 kl 11.19 Einar Kvande

Første spørsmål på pressekonferansen er om den skadede Liverpool-supporteren Sean Cox. Klopp har en irsk LFC-pin på seg for å vise sin støtte.

– Kampen på tirsdag viste hvor flott denne sporten kan være, men den viste også sportens styggeste side. Jeg hørt om det, og klarer ikke å beskrive mine følelser på engelsk. Det bør aldri skje igjen. Vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Det er utrolig at noe slikt kan skje. Alle våre tanker og bønner går til Sean og hans familie for øyeblikket.

Om at Gerrard kan bli Rangers-manager

– Jeg er ikke bekymret. Steven var og er en legende. Han gjør det han ønsker å gjøre. Ingen har fortalt meg noe om det, og om avgjørelsen er tatt. Jeg forstår at klubber er interesserte i Stevie. Jeg ville ha tenkt på ham jeg også, om jeg var klubbeier!

Om laguttaket mot Stoke

– Jeg foretrekker å vente til siste sekund. Vi har noen få nye problemer etter Roma-kampen. Jeg kommer til å ta ut et lag med tanke på å vinne kampen. Det vil ikke dreie seg om å hvile spillere. Vi spiller tirsdag-lørdag-onsdag, så vi kan stille med samme lag dersom alle er tilgjengelige. Det blir ikke 1000 forandringer, for det er en viktig Premier League-kamp for begge lag. Ben Woodburn var veldig syk en periode, og det tar lang tid for ham å komme i form igjen.

– Chelsea kan vinne alle sine gjenstående kamper. Vi må sørge for at det ikke er nok til at de kommer inn blant topp fire. Vi er desperat etter poengene, akkurat som Stoke er. For meg er dette nå sesongens viktigste kamp. Hvordan kan jeg da hviile la oss sit 3-4 spillere som er i stand til å spille? Hva med Fair Play? Det bør ikke være tillatt, og jeg kommer ikke til å tenke i de baner.

Håper på god støtte på tribunene

– Dersom dette laget ikke fortjener den mest enestående stemningen noen gang klokken 12.30 i morgen, vet jeg ikke om noen som gjør det. Jeg vet at 12.30-kamper tradisjonelt ikke skaper den beste stemningen. Så legg dere klokken ni i kveld, og kom i morgen og skap den mest spesielle stemningen noen gang. Dette laget fortjener det.

Om Sadio Manés skade

– Sadio besøkte bare en venn på sykehuset, skratter Klopp.

– Selvsagt dreide det seg om en skade. Skaden er ikke alvorlig. Det er en sjanse for at han kan spille i morgen. Om vi benytter oss av den sjansen eller ikke... Det er ganske tidlig på dagen.

– I tider som dette må du alltid benytte hvert sekund og minutt. Snakke med spilleren. Snakke med legen. Snakke med fysioterapeutene, og alt slikt. Til slutt må du ta en avgjørelse, og jeg vil ta en avgjørelse.

Om Alex Oxlade-Chamberlains skade

– Det er ikke til å tro at noe slikt har skjedd med denne vidunderlige personen som var i så god form. Jeg har ikke ord. Det er synd. Det er så urettferdig, om jeg skal være ærlig. Men slik er livet noen ganger. Får du en sitron, må du lage sitronsaft av den. Vi kommer til å vente på ham som en god kone som venter på mannen sin som sitter i fengsel.

Om Stoke

– Det er en skikkelig utfordring. Jeg kjenner Paul Lambert. Han er en Dortmund-legende. Stoke er veldig intense og direkte. Det blir mange harde dueller om andreballer. Jeg har vært i samme situasjon som dem mange ganger - kjempet for å ikke rykke ned. Vi respekterer Stoke og vi respekterer ligaspillet. Vi har store mål og ambisjoner. Slik er det, og vi vil forsøke å nå disse målene.

Om Trent Alexander-Arnold

– Det er veldig spesielt hvor rask utviklingen hans har vært.

Om frykten for Liverpool-supporternes sikkerhet i Roma

– Jeg har aldri forstått folk som ikke forstår at dette bare dreier seg om fotball. Det er en fotballkamp. Ingenting mer, ingenting mindre. Det laget som vinner, om det er oss eller Roma, vil fortjene det. Jeg ber om at alle opptrer ansvarlig. Oppfør dere. Det er lett å si det. Behandle folk slik du selv ønsker å bli behandlet. Jeg forstår ikke dette, og jeg liker ikke at det er en del av fotballen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]