Se pressekonferansen direkte:– Salah vil føle tidlig at han ikke er deres lagkamerat lenger

Les hva Klopp og Henderson sa på pressekonferansen før møtet med Roma.

23. apr 2018 kl 15.03 [email protected]

Klopp:

Om Salah som årets spiller:

– Det er fantastisk, og jeg er veldig glad på hans vegne. Hvis alle de andre spillerne stemmer, er det det som betyr mest for spillerne. Jeg har ikke fått snakket med han ennå, siden han var i London, men han er tilbake nå så jeg kan si det jeg vil ansikt til ansikt. Det er bra, men sesongen er ikke over ennå, men jeg er sikker på at dette er en fin boost for han. I en sesong der De Bruyne har spilt så bra, så er det ekstra sterkt. Spillerne vet hvor vanskelig det er å score så mange mål og være involvert i så mange scoringer.

Om hva han forventer av fansen:

– Inne på stadion, gjør det igjen. Utenfor vis den respekten man bør gjøre. Dette er en klubb som er kjent for fantastisk atmosfære verden rundt, men vi trenger ikke kaste noe på en buss. La oss vise hele verden hvor fantastisk folket og byen er.

– Jeg trenger ikke si hva jeg ønsker av fansen, for de er mer erfarne enn meg på det. Jeg vet ikke om atmosfæren kan bli bedre enn mot Man City, men om det er mulig så prøv. Hvis du ikke kan nyte slike øyeblikk som dette, er det noe galt med deg. Jeg trenger ikke si noe, jeg vet de vil være perfekte.

Om hvordan det blir for Salah å møte Roma:

– Det er ganske normalt i fotball at spillere og managere bytter klubber og møter igjen det forrige laget. Men det er spesielt fordi man er mer interessert i det laget man møter, og kjenner de bedre. Jeg er sikker på at han følger ekstra med på dem, fordi han hadde en fantastisk tid der og de var viktige for hans utvikling.

– Men jeg er ganske sikker på at italienske forsvarsspillere ikke er kjent for å spille vennskapskamper, og Mo vil nok føle tidlig at han ikke er deres lagkamerat lenger. Og da kan han slå tilbake selv.

Om likheter med Romas manager, og om Klopp ville vurdert tilbud fra Italia:

– Vi har begge briller, og er dårlige på barbering. Vi er like med at vi startet med små klubber, så fått større klubber og oppnådd suksess. Han elsker fotball, det er åpenbart. Han er god på organisering, slik som meg. Det er nok noen likheter, men det gjør ikke livet noe lettere for meg eller han.

– Jeg tror ikke det vil gi noen mening for italienske klubber å jobbe med meg, for jeg kan bare bestille spagetti på restaurant. Men jeg tenker uansett ikke på det. Vi får se hva som skjer. Que sera sera. Men det blir helt sikkert ikke de neste fire årene.

– Men det kan funke om vi gjør det sammen, sa Klopp etter at tolken hadde oversatt til italiensk.

Om likheten mellom Roma og Liverpool:

Spørsmålet gikk blant annet på at begge klubber kjemper mot større klubber som vil ha spillerne deres, og har hard konkurranse i hjemlig liga.

– De fleste ville trodd dette skulle bli Barcelona mot Manchester City. Men dette er fotball. Og jeg synes vi begge fortjener å være her. Jeg trodde ikke det var mulig da jeg hørte Roma hadde slått Barcelona. Og noen tenkte sikkert det samme med oss. Vi må vise det beste vi kan, selv om det ikke er best i ligaen, og det er det vi hele tiden forsøker på.

– De mistet Salah og Ederson, og vi mistet Coutinho, som heller ikke føltes gøy, det er ingen ønskesituasjonen. Om noen synes vi er underdogs hvem bryr seg? Vi kan begge gå til finalen, det er alt jeg bryr meg om.

Om inntrykket av Roma har endret seg etter kvartfinalen:

– Nei, jeg har sett mye italiensk fotball og noen Roma-kamper. Jeg liker Dzeko som spiller, for jeg kjenner han fra Tyskland, og nyter å se på han. De har kvalitet i troppen så de kunne gjøre 7-8 bytter til forrige kamp og vinne, det er en stor fordel for dem. De har en full tropp tilgjengelig, og alle er gode. De har mye alternativer. De ser erfarne ut, og for Roma, som for oss, er en semifinale noe vi ikke er vant med. Så man vil se noe positivt fra begge lag med denne opplevelsen. Det er slik fotball skal være.

Om hvor spesielt det vil bli å komme til finale:

– Jeg liker ikke å snakke om slikt før vi spiller, men selvsagt ville det blitt veldig spesielt. Men vi må snakke om kampen mot Roma, ikke hva det vil bety om vi kommer videre. Vi må fortjene det, ikke snakke om det.

Om hvilken Roma-spiller han ville valgt til Liverpool:

– Jeg vil ikke svare på det spørsmålet.

Jordan Henderson:

Om hvem han stemte på i årets spiller:

– Jeg stemte på De Bruyne, selvsagt, siden jeg ikke kunne stemme på Mo. Jeg er veldig glad på vegne av Mo, han har vært fantastisk denne sesongen og tallene sier sitt.

– Han er helt der oppe med verdens beste. Han er på et fantastisk sted, med en stor manager. Jeg er sikker på at han vil være en stor del av dette i mange år framover.

Om å lede laget inn til en semifinale:

– Det er stort, og forhåpentligvis er dette starten på noe større. Vi har forbedret oss masse siden manageren kom, og vi må bare fortsette å jobbe hardt. Forhåpentligvis kan vi se tilbake på dette som noe stort, ikke bare med atmosfæren, men også med resultatet.

Om hvordan Salah har endret hvordan laget spiller, og endringene siden Coutinho forsvant:

– Vi har klart oss bra etter at Coutinho forsvant, men vi spilte for laget da og vi gjør det nå også. Men de tre på topp har levert på veldig høyt nivå. Dette er nok en stor oppgave mot et godt lag, og dette er kanskje en enda større utfordring enn mot Man City.

Om hvordan han forventer kampen skal være:

– Det vil bli en veldig annerledes kamp (enn mot Man City). Det er forskjellige lag, forskjellige managere. Det er mange som har utfordret oss i Europa denne sesongen, men vi har funnet svaret på spørsmålene som er kommet.

Om Romas kaptein De Rossi:

– Han er en fantastisk spiller, og en fantastisk leder, som har mye erfaring, og er en som har erfaring med denne type kamper. Men jeg føler at vi også har erfaring i laget, men ikke så mye som han. Men jeg føler at vi har en god balanse og kan ta utfordringen.

Om Henderson og VM:

– Man kan ikke tenkte på VM nå. Man må bare fokusere på Champions League. Det eneste fokuset er på det, og gi alt. Man må stole på at kroppen tåler belastningen. Ingen tenker på den nå, det eneste fokuset er på å vinne morgendagens kamp.

Om hvorfor Europacupen bringer fram det beste i Liverpool:

– Atmosfæren på Anfield er utrolig og det løfter oss, og har hjulpet oss på slike kvelder tidligere. Men jeg er sikker på at atmosfæren i Roma vil være utrolig også, så vi må få et bra resultat i morgen.

Om Klopp:

– Han er en av de beste managerne i verden. Utenfor banen er han et fantastisk menneske, veldig ekte. Hans lidenskap er fotball, og han overfører det til laget. Han pusher oss alltid for å forbedre oss. Alle i troppen føler seg privilegerte som får jobbe med han.

Om å oppleve en semifinale i Champions League:

– Det er det man drømmer om, det å spille mot de beste lagene i Europa. Man må gjøre jobben så godt man kan, man ønsker å huske det for de riktige grunnene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]