Kan tjene nesten dobbelt så mye som United

Årets Champions League ser ut til å bli en riktig innbringende affære for Liverpool FC.

17. apr 2018 kl 18.29 Einar Kvande

Manchester United er den av de engelske klubbene som deltok i årets Champions League som sitter igjen med minst penger fra sin deltakelse i turneringen, melder Daily Mail.

Jose Mourinhos mannskap ble slått ut i 1/8-finalen, og tjente totalt 37 millioner pund på deltakelsen denne sesongen. Til sammenligning kan semifinalist Liverpool tjene hele 72 millioner pund dersom de vinner den gjeve turneringen for sjette gang.

Chelsea tjente 55 millioner pund, Manchester City 54 millioner pund og Tottenham 52 millioner pund på Champions League denne sesongen. Med andre ord tjener Manchester United hele 15 millioner pund mindre enn Tottenham, selv om de røk ut av turneringen på samme stadium. Grunnen til forskjellen er at United sikret seg sin plass i Champions League gjennom å vinne forrige sesongs Europa League.

Mest av de engelske

Liverpool har så langt tjent 57 millioner pund på årets Champions League, noe som er mest av samtlige av dem fem engelske klubbene. Og det beløpet kan øke ytterligere.

Dersom Liverpool klarer å slå ut Roma i semifinalen, og også vinne finalen i Kiev, vil beløpet øke til 71,7 milllioner pund. De andre semifinalistene vil imidlertid tjene mer enn Liverpool dersom de vinner finalen, fordi disse klubbene har færre klubber i sine respektive land å dele TV-pengene med. Både Real Madrid og Bayern München vil for eksempel innkassere totalt 75 millioner pund som Champions League-vinnere 2018.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]