Klar for en defensiv rolle også mot City

Georginio Wijnaldum skal fylle hullet som oppstår på grunn av fraværet til Emre Can og Jordan Henderson.

8. apr 2018 kl 23.48 Einar Kvande

Nederleneren forteller at han trente på å fylle en mer defensiv rolle under preseason, og nå kan det bli bruk for den lærdommen. Rollen går ut på å operere like foran den bakre fireren og beskytte denne.

Wijnaldum har spilt lenger frem på midtbanen i mesteparten av sin karriere, men ser likevel ikke svart på oppgaven.

Under preseason i juli i fjor eksperimenterte Klopp med å benytte Wijnaldum i en defensiv midtbanerolle, og han spilte i den posisjonen under turen til Hong Kong. Og ikke minst like viktig - nederlenderen fikk 90 minutter i rollen mot Everton i helgen.

– Manageren prøvde dette under preseason, og sa at det kunne skje igjen i løpet av sesongen, sier Wijnaldum til Liverpool Echo.

– Han sa til meg den gangen at det kan skje at jeg vil spille i den posisjonen i fremtiden, og nå er tiden kommet.

– Normalt opererer jeg høyere i banen, men i denne posisjonen ser du mer til ballen, og du har den mange ganger. Når du spiller lenger frem har du mindre ballkontakt.

– Du føler mer ansvar for du er den andre, og av og til også den første, som får ballen i oppbyggingen av angrpet. Du blir en ganske viktig spiller i en slik posisjon.

– Vi skal spille vårt eget spill

Wijnaldum vil ha James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain som makkerne sine litt lenger frem på midtbanen, og disse tre får en viktig rolle med å sørge for at Liverpool ikke blir liggende for dypt mot City.

– Vi kommer ikke til å legge oss bakpå. Vi skal spille vårt eget spill, lover Wijnaldum.

– Det er hva vi alltid gjør. Vi vet selvsagt at vi ikke er i semifinalen allerede. Vi må spille kampen først.

– Vi vet hvor sterke de er, og spesielt når de er på hjemmebane. Men de må tenke på oss også, og at vi er sterke. Jeg tror det blir en bra kamp.

– Alt kan skje. Vi er glade for at vi vant 3-0 i den første kampen, men vi vet som sagt at vi ikke er videre av den grunn. Vi vet vi må kjempe med nebb og klør nok en gang, og det skal vi gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]