Kniver med Messi i europatoppen

Målstatistikken til Mohamed Salah og Lionel Messi er forbløffende jevn.

10. apr 2018 kl 15.54 Johannes Steen

Mohamed Salah blir stadig omtalt som «den egyptiske Messi», og skal man tro statistikken er det kanskje ikke så rart. Barcelona-spilleren senket søndag Lèganes med et hat-trick og tangerte Mohammed Salahs 29 mål i hjemlig liga. Dermed har begge 58 poeng, og delt førsteplass, i kampen om Gullstøvelen i Europa.

Sist gang en Liverpool-spiller vant den prestisjefylte toppscorerprisen var da Luis Suarez delte prisen med Real Madrids Cristiano Ronaldo. Han puttet den gangen 31 mål i 2013-2014-sesongen, og Salah ligger i god rute til å passere dette antallet.

Banker Messi på målsnitt

Med rappe bein, lavt tyngdepunkt og hyppige mål fra høyrekanten har det blitt populært blant fans å sammenligne Mo Salah med den fem ganger gullballvinnende Barcelona-helten. Den beskjedne egypteren uttaler selv at det er en bra ting å bli sammenliknet med Messi, men ønsker ikke å gå lengre enn det.

– Sammenlikningen kan bare gjøres på hvor mange mål vi har scoret, har han tidligere uttalt.

Om sammenligningen ellers er urettferdig, har han i alle fall rett i det.

For det er ikke bare i hjemlig liga at de to driblefantene kniver om å score flest mål. I alle sesongens turneringer har Messi scoret til sammen 39 mål, mens Salah ligger hakk i hæl med 38.

Det kan nevnes at Salah har spilt 478 minutter mindre enn Messi totalt, hvilket betyr at Salah leder på scoringssnitt med sine 89 spilte minutter per nettkjenning mot Messis 99.

Trio i scoringstoppen i CL

I Champions League ligger super-egypteren, med sine 7 (8 med kvalik) foran Lionel Messis 6 mål. Det fører Mo på en tredjeplass på toppscorerlisten som han blant annet deler med angrepspartnerne Sadio Mané og Roberto Firmino.

Det er imidlertid et stykke opp til turneringens suverene toppscorer Cristiano Ronaldo (14). Så får vi se om den luken kan tettes noe i tirsdagens oppgjør mot Manchester City på Ethiad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]