Slo United med bare ti mann på banen

Liverpool U18 spilte nesten en hel omgang med ti mann etter at Rhys Williams ble utvist åtte minutter ut i annen omgang, men klarte likevel å slå Manchester United.

20. apr 2018 kl 19.54 Einar Kvande

Sluttrapport

En herlig seier for Steven Gerrards gutter, etter en skikkelig forsvarskamp i andre omgang. Rhys Williams fikk et strengt idømt rødt kort åtte minutter ut i omgangen, på stillingen 1-1, og da så det mørkt ut for vertene. De røde leverte imidlertid disiplinert forsvarsspill resten av kampen, og stjal seieren på en fenomenal soloprestasjon av Rafael Camacho. Portugiseren skar inn fra venstre på et av sine raid, førte ballen på tvers av feltet før han skjøt lavt i hjørnet. Camacho var en av Liverpools beste spillere, sammen med Curtis Jones, venstreback Adam Lewis og keeper Caoimhin Kelleher. Seieren fører Liverpool forbi Everton og opp på andreplass på tabellen. Manchester United er allerede avdelingsmestere.

2. omgang

90+4.min: Kelleher bokser unna et innlegg fra høyre.

90+3.min: Curtis Jones får gult kort for protester.

90+2.min: Ny corner til Manchester United.

90+1.min: Kelleher holder corneren i fast grep.

90+1.min: Liverpool gjør sitt første bytte. Boyes inn for Savage.

90.min: Manchester United får en corner. Fire minutter er lagt til i andre omgang.

85.min: Innbytter Gailbraith fyrer løs fra distanse. Ballen går en halv meter utenfor Kellehers venstre stolperot.

82.min: United gjør sitt siste bytte. Gailbraith inn for Dunne. En offensiv midtbanespiller inn for en forsvarer.

77.min: Kelleher fanger et innlegg fra høyre.

74.min: United bytter. Elanga inn for Ramazani.

73.min: 2-1 RAFAEL CAMACHO. En fantastisk soloprestasjon fra Camacho, som skjærer inn i feltet fra venstre og setter ballen lavt i hjørnet.

72.min: United skyter langt over igjen. Garner denne gangen.

71.min: United-innbytter Mellor får stå helt alene i feltet på et innlegg fra venstre, men angriperen styrer headingen et godt stykke utenfor. Stor sjanse til gjestene.

70.min: Greenwood skyter høyt over.

67.min: Camacho spiller til Lewis, og venstrebacken legger hardt og lavt inn foran mål, men United får beinet ballen unna.

64.min: Corner for gjestene.

63.min: United gjør kampens første bytte. Mellor kommer inn for McGhee.

60.min: Neco Williams river ned hurtige Ramazani, og får gult kort.

54.min: Kelleher har ingen problemer med å stoppe frisparket.

53.min: Rhys Williams får direkte rødt kort for en takling 25 meter fra mål. Situasjonen kom etter at Liverpool tok et frispark kjapt, og ballen gikk direkte til en United-spiller.

52.min: Kelleher holder et lavt skudd fra 16-meter.

50.min: Adam Lewis med corner, som Uniteds keeper fanger enkelt.

46.min: Liverpool sparker igang de siste 45 minuttene.

Pauserapport

En underholdende og jevn førsteomgang, der vi fikk to tidlige mål. Liverpool tok ledelsen etter et alldeles strålende innlegg fra Adam Lewis, som nesten var ferdigscoret for Liam Millar. Spissen måtte bare dytte ballen over målstreken fra et par meters hold. Liverpool har slitt med farten til Ramazani på Uniteds venstreside og til backen Laird på høyresiden, og det var sistnevnte som utlignet da han nærmest uforstyrret fikk ta seg inn i Liverpool-feltet og skyte ballen i mål via et Liverpool-bein. Begge lag har hatt brukbare muligheter til å score flere mål. Rafael Camacho var nærmest for Liverpool med et susende skudd som gikk like over tverrliggeren.

1. omgang

45+1.min: Neco Williams skaffer Liverpool en corner.

45.min: To minutter er lagt til i første omgang.

44.min. Ramazani skaper trøbbel for Neco Williams, som glir. United får en corner.

40.min: Rafael Camacho skyter knallhardt like over fra 20 meter.

40.min: Kelleher har ingen problemer med å fange det lave frisparket til Greenwood.

39.min: Manchester United får et nytt frispark i farlig posisjon. 25 meters hold, rett foran mål.

38.min: Frisparket skrus et godt stykke utenfor.

37.min: Liverpool-forsvaret sliter med farten til Uniteds høyreback, Ethan Laird, og Savage lager frispark like utenfor høyre hjørne av 16-meteren.

33.min: Kampen settes igang igjen etter en pause på et par minutter, på grunn av at midtbanespilleren har fått behandling.

30.min: Elijah Dixon-Bonner får en smell i hodet, og må ha behandling.

30.min: Millar blir spilt fri, men Uniteds keeper kommer ut raskt, og skuddet går rett i kroppen på målvakten.

28.min: Gjestene med en farlig visitt i Liverpool-feltet, men Dion McGhee vinkes av for offside.

24.min: Manchester United får frispark like utenfor venstre hjørne av 16-meteren. Ballen slås lavt inn i feltet, der Rhys Williams får lærkula unna.

23.min: Millar forsøker seg på en halv volley fra 18 meter. Ballen går like utenfor venstre kryss.

22.min: Millar forsøker seg med et skudd fra skrått hold, som treffer en United-forsvarer og blir til enda en corner for Liverpool.

19.min: Ny corner for Liverpool. Igjen er det Lewis som legger den. Denne gangen tas den kort til Neco Williams, som glir. United kontrer, men er upresise og Liverpool vinner tilbake ballen.

16.min: Adam Lewis med en corner. United får headet unna.

13.min: 1-1 ETHAN LAIRD. Manchester United-spilleren får nærmest fritt leide inn i Liverpool-feltet, før han skyter i lengste hjørnet via et Liverpool-bein.

10.min: Belgieren Ramazani setter på turboen igjen, og skaper trøbbel for Liverpool-forsvaret. Heldigvis ender det med utspark for Liverpool.

9.min: Curtis Jones finner Camacho i feltet med en god pasning. Portugiseren forsøker å bryste ballen ned til Millar, men United-forsvaret får kontroll.

6.min: 1-0 LIAM MILLAR. Adam Lewis med et strålende innlegg fra venstre, og Liam Millar setter ballen kontant i mål fra bare et par meters hold.

5.min: Ingen problemer for Kelleher når Ramazani sender i vei et lavt skudd fra drøye 16 meter, selv om ballen får en ekkel sprett.

4.min: Kaptein Lewis forsøker seg fra nærmere 30 meters hold på frisparket. Et bra forsøk som går like utenfor høyre stolpe.

3.min: Curtis Jones holdes i trøyen i fullt firsprang mot United-feltet. Frispark for Liverpool. United-spilleren er veldig heldig som slipper gult kort.

1.min: Gjestene fra Manchester tar avspark i strålende vårsol på akademiet i Kirkby.

Lagene

Liverpool har gjort seks endringer på laget fra forrige kamp mot Sunderland. Spillere som Millar, Jones og Camacho er tilbake i startoppstillingen.

Liverpools lag: Caoimhin Kelleher, Neco Williams, Adam Lewis, Rhys Williams, Remi Savage (Morgan Boyes 90), Thomas Clayton, Rafael Camacho, Elijah Dixon-Bonner, Liam Millar, Curtis Jones, Abdi Sharif.
Reserver: Daniel Atherton, Fidel O'Rourke, Yasser Larouci, Glen McAuley.

Manchester Uniteds lag: Alex Fojticek, Ethan Laird, Brandon Williams, Max Dunne (Ethan Galbraith 82), Teden Mengi, Jimmy Garner, Millen Baars, Dylan Levitt, Mason Greenwood, Dion McGhee (D'mani Mellor 63), Largie Ramazani (Anthony Elanga 74).
Reserver: Di Sion Bernard, James Thompson.

Manchester United er allerede avdelingsvinnere i U18 Premier League North før denne kampen.