Øyeblikket Klopp mener forandret Salahs sesong

Etter at Mohamed Salah sendte Egypt til VM i Russland har han scoret 31 mål på 31 kamper for Liverpool, inkludert lørdagens vinnermål mot Crystal Palace.

2. apr 2018 kl 11.04 Einar Kvande

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener scoringen som sendte Egypt til VM var katalysatoren for Mohamed Salahs gode sesong.

Det var i oktober at Salah taklet nervepresset og sendte Egypt til VM på dramatisk vis da han scoret på straffespark på overtid mot Kongo. Dermed var Egypt klare for sitt første VM på 28 år.

Nærmer seg 40 mål

Salah har siden den gang scoret 31 mål på 31 kamper for Liverpool, og etter scoringen mot Crystal Palace i helgen er han oppe i 37 mål totalt denne sesongen.

– Jeg tror ikke han føler presset. Han føler selvsagt et ansvar. Men ingen fortalte ham før sesongen at du må score 30 mål ellers er du ikke en suksess. Ingen sa at vi kan ikke vinne om du ikke scorer. Da han scoret på det straffesparket for Egypt, fikk jeg forresten nesten hjertestans, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Vi har alle øyeblikk som forandrer livene våre, og kanskje var dette et av dem for Mohamed. Dersom du leverer varene i en situasjon som det der, hva vil skje videre?

– Så dere straffesparket? Det beste var måten de feiret scoringen på. Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv. Ikke engang da Tyskland vant VM i 1990 ble det feiret på en slik måte. De fikk straffespark, og noen måtte ta det. Det var virkelig press.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]