Klopp på pressekonferansen:– Jeg vet at Salah er her neste sesong

Jürgen Klopp svarte på spørsmål om Mohamed Salahs fremtid, Cans skade, Kanes anke, VAR og Roma blant mye annet på dagens pressekonferanse.

13. apr 2018 kl 14.55 Arve Vassbotten

Om han vil prioritere Champions League

– Det høres ut som du tror vi er i topp fire allerede. Men hele vårt liv handler om å kvalifisere oss for Champions League. Over to kamper mot Roma skal vi kvalifisere oss for Champions League-finalen, og i andre kamper skal vi kvalifisere oss for neste sesong.

– Vi trenger å fokusere på Bournemouth, West Brom, Stoke, Chelsea og Brighton. Og når vi møter Roma, vil vi fokusere på dem.

Om Roma

– Roma er det eneste av de tre lagene jeg ikke har spilt mot tidligere. De har hatt en god sesong etter å ha hatt en vanskelig preseason. De tapte ikke bare Mohamed Salah, men også Emerson. Før vi møter Roma vil vi vite alt om dem. Jeg så dem mot Barcelona og der var de utrolig gode.

Om Kanes anke på hvem som scoret målet

– Jeg har vært involvert i fotball i flere tiår, og jeg vet hvordan spisser er. Hvis han følte at han var nær den, så følte han det. Jeg tviler ikke på Harry Kane. Vi trenger ikke å være dommere over det. Harry er en fantastisk spiller, og virker som en bra kar.

Om Emre Can

– Jeg har sagt at det blir vanskelig for han å spille igjen denne sesongen. Det var når sesongen vår ble avsluttet i midten av mai. Men etter det har Emre bedret seg. Han er ikke veldig fornøyd med situasjonen, men det er positivt. Jeg sa i et intervju med Bild at jeg trodde han var ute for sesongen, men jeg vet ikke om det er sant at han vil være ute resten av sesongen lenger. Men han spiller definitivt ikke mot Bournemouth.

Om Adam Lallana

– Det er det samme med Lallana. Jeg vil ikke si at han er ferdig for sesongen. Joël Matip er definitivt ute, men for de andre er det fortsatt noe håp.

Om laget mot Bournemouth

– Vi har hatt en lengre del av uka til å forberede oss, og det gjør en stor forskjell. Vi har god nok tid til å ha en normal oppstilling. Fra nå av vil folk tro at jeg ikke vil gjøre det på grunn av Roma, men det vil gjøre livet mitt vanskelig. Vi må gjøre jobben vår. Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi var sikret topp fire allerede, men det er vi ikke. Vi trenger rytme og momentum. Man vinner ikke mot Bournemouth eller Roma hvis du ikke er på ditt beste. Det vil ha mest innflytelse på hvem jeg starter med.

Om Henderson er tilbake i laget

– Jordan har ingen problemer med å komme tilbake. Jeg har bare fire midtbanespillere tilgjengelig. Jeg har ikke en skygge av tvil om han. Han har friske bein, jeg ville vært dum om jeg ikke brukte han.

Om Salahs framtid i klubben

– Folk spør meg om han vil forsvinne. Jeg tenker ikke på det. Jeg har ikke tro på at han er her neste sesong. Jeg vet at han er her neste sesong. Vi har muligheten til å skape noe for framtiden.

Om skader

– Ja, alle sliter. Det var veldig intenst på tirsdag. Vi er vant med å håndtere det. Vi har en trening til å få informasjonen, og jeg tror vi vil ha et godt lag når vi møter Bournemouth.

Om feiringer

– Jeg er ikke noen Sosiale medier-fyr, men jeg elsker å se videoer der folk feirer hjemme og blir helt gale. Vi føler alle det samme, utrolig glede.

Klopp om at VAR ikke blir en del av PL neste sesong

– Det var veldig interessant mot West Brom. Det tok tid i Tyskland før det fant sin plass. Jeg foretrekker riktige beslutninger, men det er ikke perfekt og det trengs å fikses på. Straffen mellom Real Madrid og Juventus, måtte de sett på i to timer for å ta en beslutning. Det er fortsatt vanskelig. VAR er der for å hjelpe dommeren, ikke til å gjøre livet vanskeligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]