Roma-fans angrep Liverpool-supportere både i byen og ved stadion

Tilstanden er kritisk for en 53 år gammel Liverpool-supporter fra Irland. To italienerne er arrestert mistenkt for drapsforsøk.

25. apr 2018 kl 08.30 Einar Kvande

Merseysidepolitiet bekrefter at to menn fra Roma, henholdsvis 25 og 26 år gamle, er blitt arrestert mistenkt for mordforsøk på en 53 år gammel mann som ble alvorlig skadet før Champions League-semfinalen i går kveld.

Offeret, en Liverpool-fan fra Irland som var på kampen sammen med sin bror, fikk hodeskader og blir behandlet på sykehus. Tilstanden skal være kritisk for mannen.

Liverpool FC har sluppet en pressemelding der de skriver at klubben er sjokkert og forferdet over angrepet, og tilbyr offeret sin fulle støtte.

Angrepet der mannen ble skadet fant sted utenfor The Albert Pub.

– Vitner forteller at offeret ble slått med et belte og falt i bakken, opplyser Paul Speight i Merseysidepolitiet til BBC.

– Tilstanden til offeret blir beskrevet som kritisk. Hans slektninger er informert om det som har skjedd, legger han til.

Mannen ble etter hvert fraktet i ambulanse til Walton Neurological Centre.

Flere angrep

Roma-fans gikk tidligere på dagen til angrep på tilfeldige Liverpool-supportere også i Liverpool sentrum, og det var flere angrep mot Liverpool-supportere utenfor stadion før avspark.

I angrepet utenfor The Albert skal rundt 80 Roma-fans ha brukt en sidegate til bakholdsangrepet i et område forbeholdt hjemmesupportere, melder BBC.

Opptak av hendelsen viser en person som ligger urørlig på bakken. Opptakene viser også en mann som bærer på en hammer.

The Times skriver at italienerne var bevæpnet med hammere, belter og batonger.

– Det var fælt. De angrep helt plutselig. Jeg så dem slå en eldre kar med et balltre. De slo etter alle med batonger og belter med spenner. De slo en fyr helseløs, før de ble jaget vekk av Liverpool-fans. Så kom politiet på hester, forteller et øyenvitne, studenten Ryan Ellis (22) til The Times.

Merseyside-politiet melder at totalt ni menn i alderen 20 til 43 år er blitt arrestert for alt fra mordforsøk til overfall, besittelse av våpen og skadeverk.

The Times-journalist Jonathan Northcroft var blant dem som ble vitne til hendelsen, og meldte om det på Twitter mens det hele pågikk.

– Roma-fans har angrepet Liverpool-supportere med belter utenfor Albert Pub. En mann ligger nede og får behandling. Stakkars mann. Fæle greier, skrev han på sin Twitter-konto.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]