Spillerbørs:Sto imot Citys press

Liverpool leverte både fremover og bakover i returkampen på Etihad.

10. apr 2018 kl 23.40 Marius Rabben

Loris Karius 7

Lite å gjøre med det tidlige baklengsmålet, men kalddusjen hemmet ikke 24-åringen, som hadde mye ballkontakt, særlig med beina, og opptrådte autoritært i boksen. Roet ned og brukte tid med kula da sjansen bød seg. Ble ikke satt på mange store prøver tross langvarig City-press. Ny komfortabel opptreden av sisteskansen.

Trent Alexander-Arnold 7

Igjen bidro han sterkt til en tung kveld for Sané, tross et gult kort allerede før halvtimen. Tøff, direkte og uredd i duellene, og han gjør nok en gang en voksen opp på den store scenen. Tas ut etter 82 minutter.

Dejan Lovren 9

Hadde tidlig en sen takling på Sterling, men han slapp unna kort og fortsatte kampen på en glimrende måte. God og effektiv i de aller fleste kroppsdueller, han gjorde ting enkelt med ballen, og det var Lovren på sitt beste da han kastet seg inn og fikk avverget noen situasjoner i grevens tid, både før og etter pause. Liverpools beste!

Virgil van Dijk 7

Marerittstart da ha ble presset og slo vekk ballen i forkant av åpningsmålet, noe som trekker ned. Men Virgil fant seg raskt til rette igjen og viste seg som den granittblokka han er. Utilnærmelig i lufta og smart i én-mot-én-situasjoner. Fikk et merkelig kort mot seg etter 65 minutter uten at det preget ham nevneverdig videre.

Andy Robertson 7

Slet i flere av duellene med Bernardo før pause, og hadde generelt en vanskelig 1. omgang med slurv i farlig område, særlig med avleveringene, men skotten hevet seg betraktelig og fremsto etter hvert smart og bestemt i dueller.

Gini Wijnaldum 8

Den defensive rollen på midten passer ham bedre og bedre. Gini fortsatte sin gode form og imponerte på Etihad. Før pause ble det riktignok litt vel dypt, men etter sidebyttet kom han til sin rett, fikk vist kvaliteter med ballen, og han leverte begge veier.

James Milner 8

Ting så ut til å gå litt vel fort i starten, men veteranen jobbet seg inn i det og markerte seg med noen susende, bra taklinger. Særlig etter pause så Milner aldri ut til å bli sliten, og ikke overraskende var det ingen løp mer enn Milners 13,5 km i kveld. For en arbeidsmaskin!

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Slet med å prege spillet slik han er kapabel til, men var med begge veier og gjorde seg på ingen måte bort etter en heller anonym og vrien start. Avsluttet lagets beste angrep før pause, hadde en utsøkt pasning i forkant av utlikninga og så tidvis bra ut etter å ha fått en skjennepreken av manageren etter pause.

Mohamed Salah 7

Løp, pekte og slo ut med armene da han ikke fikk de bakromsballene han ønsket i åpningsomgangen. Ikke særlig med ballkontakt før pause, men var nådeløs og effektiv da sjansen dukket opp i 2. omgang. Fantastisk scoring som bortimot drepte Citys håp, og naturlig nok en spiller som stresset vertene hver gang ballen er i nærheten.

Roberto Firmino 8

I likhet med resten slet han i åpningsperioden, og han pådro seg gult i 34. minutt, men dette var en kamp der Firminos arbeidskapasitet etter hvert ble veldig synlig og viktig. Utrettelige løp tilbake stoppet flere skumle angrep gjennom kampen, og seiersmålet er noe som beskriver brassen tydelig: knallhard jobbing fremprovoserte en feil som Firmino utnyttet til det maksimale. Glimrende oppvisning! Tatt ut etter 81 minutter.

Sadio Mané 7

Uheldig da han sklei og pådro seg gult kort etter kvarteret, og var ubesluttsom da en sjelden angrepsmulighet i 1. omgang bød seg. Men etter sidebyttet spilte senegaleseren seg fantastisk opp og var en konstant plag for vertene. Involvert i utlikninga, løp og presset begge veier, og en viktig brikke til snuoperasjonen.

Ragnar Klavan –

Kastet inn i midtforsvaret med ti minutter igjen.

Nathaniel Clyne –

Kom innpå for Trent på høyrebacken på tampen.

Danny Ings –

Inn i sluttminuttene. Løp og jaget den lille tiden han spilte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]