– Toppscorertittelen er målet

Mohamed Salah legger ikke skjul på sine ambisjoner i Premier League-innspurten.

18. apr 2018 kl 22.47 Einar Kvande

Sky Sports Premier League får rene ord for pengene i et eksklusivt intervju med Mohamed Salah.

– Som dere har sett de par siste kampene, så forsøker mine lagkamerater å hjelpe meg så mye som mulig til å score mål, fordi de vet at jeg kjemper om toppscorertittelen. Det er en individuell pris, men det hjelper også laget som får poengene, forklarer egypteren.

Salah står bokført med 30 mål fire serierunder før slutt. Det er fire mål foran Tottenhams Harry Kane. Salah er også bare ett mål unna å tangere rekorden for antall mål i en Premier League-sesong bestående av 38 kamper. Alan Shearer (1995/96), Cristiano Ronaldo (2007/08) og Luis Suarez (2013/14) deler den rekorden.

– Vi spiller meget bra, og du kan se at fansen er fornøyd. Jeg har en god følelse. Jeg føler at de ønsker at jeg skal vinne noe, sier Salah om den saken.

– I de fire siste kampene er det åpenbart at jeg kommer til å spille for dette. Det gjorde jeg til å begynne med også, men jeg spiller alltid for laget. Jeg ønsker å score for laget.

– Men tidligere i sesongen, da jeg lå bak Kane, og hadde sjansen til å score, ga jeg den til Bobby og han scoret. Jeg spiller fotball fordi det er et lagspill, ikke fordi jeg tenker på meg selv. Jeg forsøker å slå målgivende pasninger og skape sjanser, for jeg kan ikke glemme hva som er min posisjon på banen. Jeg spiller fortsatt ving, ikke som nummer 9. Jeg spiller for laget, og alle kan se det.

– Jeg har hatt en god sesong, og det gjenstår fortsatt noen kamper. Det viktigste er å spille bra. Det er det for alle. Du forsøker å score mål for laget ditt. Jeg er trives i byen og i klubben, og liker meg her. Det betyr mye.

Rekorder står for fall

Med fullklaff kan Salah også slette Premier League-rekorden på 34 mål i en sesong med 42 kamper, satt av Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95).

– Det er klart jeg ønsker å slå Premier League-rekorden. 31 mål i en sesong med 38 kamper. Ett mål igjen bare. Jeg ønsker å slå begge rekordene. Det er bare fire mål, og det gjenstår fire kamper.

25-åringen føler han har noe å bevise i Premier League etter sitt mislykkede opphold i Chelsea, hvor han spilte bare 19 kamper og gjorde to mål.

– Jeg visste fra første dag av at jeg ønsket å vise meg fra en annen side, og gjøre noe spesielt. Jeg var i Chelsea, og fikk aldri en skikkelig sjanse. Så jeg kom tilbake. Jeg ønsker å vise alle at jeg kan spille fotball. Jeg fikk ikke spille der. Det er bare å se på tallene. Jeg fikk aldri en reell sjanse. Nå kan dere se at når jeg får sjansen, så beviser jeg at folk tok feil av meg.

– Jeg måtte lykkes her. Da jeg forlot Premier League sa jeg at jeg ville komme tilbake, og jeg tok sjansen når den kom. Du kan se forskjellen på meg nå og for et par år siden. Hvert år, hver dag, hver måned er jeg ute etter å bevise at jeg duger. Jeg forsøker å se hvilke svakheter jeg har, jobbe med dem, og bli bedre både som person og spiller.

– Dere kan se at kroppen min har forandret seg, avslutningene mine er blitt bedre, og jeg er mer komfortabel ute på banen. Jeg forsøker å bli bedre hver dag.

– Jeg synes jeg har en stor sesong, og gjør det veldig bra med laget. Vi kjemper i toppen, om en andre- eller tredjeplass. Jeg kan ikke glemme hva dette laget gir meg, måten vi spiller på, og støtten jeg får både på og utenfor banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]