– Trekningen de fleste ønsket seg

Her er Torbjørn Flatins tanker om semifinaletrekningen.

13. apr 2018 kl 14.00 Arve Vassbotten

Fredag ble det klart at Liverpool skal møte Roma i semifinalen i Champions League. Første kamp spilles hjemme på Anfield tirsdag 24. april, mens returoppgjøret mot Roma spilles onsdag 2. mai. Begge kamper starter 20.45.

– Jeg tror det er liten tvil om at det var trekningen de aller fleste ønsket, og som vil gi stor optimisme på Merseyside foran semifinalene, sier ansvarlig redaktør i Liverpool supporterklubb, og redaktør for The Kopite, Torbjørn Flatin.

Fokus på «spagettiben»

– Roma er 21 poeng etter Juventus i Serie A og et lag du vil tro Liverpool vil ha gode muligheter til å slå over to kamper. Nå er sikkert romerne også rimelig fornøyd med å unngå finaleveteraner som Real Madrid og Bayern München. Når de har vist at de kan ta igjen tre mål mot Barca vil det være de blant overtroiske fotballfolk i Roma som mener at skjebnen har pekt dem ut som vinnere, slik jeg trodde etter redningen til Dudek i Istanbul.

– I dagene før kampen vil det helt sikkert bli rettet fokus på hva som skjedde i 1984, og hvor Bruce Grobbelaar vil være en populær mann i media etter sine «spagettiben» i den straffespark-konkurransen som sørget for helrød seier i romernes egen bakgård. Nå kan det bli interessant å se på Alisson, keeperen til Roma som har vært linket til Liverpool.

Alisson og midtbanen


– Alisson er en av stjernene til Roma og kan bli en nøkkelperson når det er ventet at italienerne kommer til å fokusere på forsvar i den første kampen. Eller tror jeg midtbanen kan bli veldig viktig, hvor Roma har en erfaren og «tung» trio i Naiggolan, Strootman og De Rossi, mot lagdelen som i mine øyne er Liverpools svakeste ledd. Her må Henderson, Milner & Co vokse med oppgaven, slik de har gjort tidligere i Champions League denne sesongen. På topp er Edin Dzeko den store trusselen, men jeg blir overrasket om det blir mange mål i disse kampene.

– Nei, dette blir spennende og veien til Kiev ser ganske så lys ut. Det negative er at Liverpool igjen skal ha returen på bortebane, som betyr at Anfield må mobilisere for fullt igjen om halvannen uke og sørge for et godt utgangspunkt når ferden går til Italias hovedstad.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]