Trenger tre poeng til

Kun to ligakamper gjenstår for Liverpool denne sesongen, og de røde trenger tre poeng fra disse skal de være garantert en topp fire-plassering.

28. apr 2018 kl 17.20 Einar Kvande

I verste fall må Liverpool ha seier mot Brighton hjemme på Anfield i siste serierunde for å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League neste sesong.

I beste fall kan Liverpool være sikret en topp fire-plassering allerede i kveld, dersom Swansea slår Chelsea på Liberty Stadium i kampen som starter klokken 18.30.

Skulle Chelsea ta poeng i Wales, vil ingenting være avgjort før Liverpool gjester Stamford Bridge neste helg. Men tar Liverpool poeng mot Chelsea i London er saken biff. Da kan ikke blåtrøyene ta igjen Liverpool.

Chelsea kan maksimalt komme opp i 75 poeng om de vinner sine fire gjenstående kamper. Det er samme poengsum som Liverpool kommer opp i med en seier til på sine to siste kamper. Liverpool har 43 plussmål, mens Chelsea har 25 plussmål, så Chelsea må slå Liverpool med kalassiffer og også vinne stort i sine tre andre kamper, om de skal ta igjen 18 mål på Liverpool og dermed ved poenglikhet passere Anfield-klubben på målforskjell.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]