Spillerbørs:Ustoppelig angrep og en fantastisk kaptein

Det var kun én ting som kunne stoppe Liverpools angrepstrio lørdag, deres eget touch. Bak dem var Henderson en fulltent maskin.

14. apr 2018 kl 20.46 Arve Vassbotten

Loris Karius 7

Settes kun på prøve én gang sent i kampen, og rydder da opp. Er fint ute som sweeper ved et par anledninger og bokser trygt på hjørnespark, men ellers fint lite å gjøre.

Trent Alexander-Arnold 8

Viser at han har blitt voksen på kampene mot Man City. Spiller med en helt annen trygghet nå, til tross for at han er blitt sett på som det svake leddet i en rekke kamper. Nydelig innlegg inn bak forsvaret da Salah stakk tidlig i kampen. Brukbart forsøk på frispark også fra unggutten. Og kvelden ble kronet med den utsøkte pasningen til Salahs mål.

Dejan Lovren 7

God kontroll på Defoe, og et par knallsterke taklinger. Litt uheldig med klareringen, som gir Bournmouth kampens eneste mulighet, men er til gjengjeld den som ryddet opp i forkant av den.

Virgil van Dijk 7

Sammen med Lovren pakket han godt inn Defoe. Ved siden av solid stopperspill, har han også gitt Liverpool en ny dimensjon med sine langpasninger. Rolig og solid. Og går heller ikke av veien for å prøve seg offensivt. Bør kanskje gjøre det hakket bedre mot Wilson mot slutten av kampen, men det er detaljer.

Andy Robertson 7

Noe smårusk mot Fraser tidlig, men henter seg stadig bedre inn. Offensiv, men kunne gjort det bedre da han fikk en kjempesjanse på heading på bakerste stolpe.

Jordan Henderson 9 LB

Tydelig tent etter suspensjonen i den andre kvartfinalen. Flere strålende innlegg, som til Mané da senegaleseren scoret Liverpools første mål, til Robertson da han fikk en gigantisk sjanse på bakerste stolpe og ved en rekke flere anledninger. Friske bein, bryter ofte gjestenes ballbane, og taklingssterk. Dirigerer, viser hvor ballen skal både til seg selv og andre, og lar ikke en eneste andreball gå fra seg. Nær prikkfri kamp av kapteinen. Hadde kun en feilpasning verdt å notere. Er ikke Captain Fantastic, men i dag var kapteinen fantastisk.

Georginio Wijnaldum 6

Mest anonym av de på midten, men gjør også sin del av jobben som alltid. Gjør det enkelt og er alltid spillbar. Våknet mer til live i andre omgang.

Alex Oxlade-Chamberlain 8

Sterke taklinger, gode framspill, som mot Mané i bakrommet, enormt gjennombruddshissig. De gangene han bommer på en pasning, vinner han det stort sett igjen. Storslegga var dessverre ikke helt finsiktet - men Begovic skal være sjeleglad for at han slapp å få fingrene på de kanonene OX fyrer av.

Mohamed Salah 8

Alle vet hva han står for, alle lag forsøker å stoppe han. Men det eneste som står mellom Mohamed Salah og nettmaskene er hans egen touch og hans egne marginer. Strutter av selvtillit, og gjør knapt en feil når han får ballen i beina, og kommer ofte til avslutninger. Kan trekkes noe for at ikke alle de er av høyeste kvalitet, og at han kanskje avsluttet selv litt for ofte lørdag. Men hva gjør vel det når han scoret inn sitt 30. seriemål for sesongen, og det 40. målet totalt? Bruker også sin kjappe reaksjonsevne til å plukker opp feilpasninger høyt i banen.

Roberto Firmino 8

Ypperlig ballkontroll og skaper kaos for gjestene. Noen herlige detaljer på framspill mot Salah, men litt for ofte ble det en cm eller to feil i dag, og noen ganger litt for nonchalant. Burde økt til 3-0 allerede da han kom alene med keeper, men avslutningen satt ikke som den skulle. Men i kampens siste minutt satt brasilianerens 25. mål for sesongen.

Sadio Mané 8

Gjør ikke skam på fartsstripen i gull han har i håret. God plassert hele tiden. Kald og rolig når det første forsøket ikke lyktes før han satte inn åpningsmålet. Livlig ellers også, og den som oftest kom inn i bakrommet. Flere frekke innlegg mot Salah hadde han også.

Ragnar Klavan

Det ble mer uro når Klavan kom inn for Lovren sju minutter før slutt.

James Milner

Kom inn for å balansere midtbanen mot slutten.

Dominic Solanke

Fikk knapt et minutt på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]