Pressekonferanse med Klopp:– De har nå to resultater ingen forventet

Les hva Jürgen Klopp og Virgil van Dijk sa før returoppgjøret.

9. apr 2018 kl 14.44 Arve Vassbotten

Om favoritt-stempelet

Før den første kampen mot Man City var Liverpool underdog, nå er laget favoritter. Hvordan Klopp så på det, var første spørsmål på pressekonferansen.

– Jeg er ikke fan av slike merkelapper. Når man møter vinneren av Premier League, er man ikke favoritten. Vi er bare i ledelsen, det som betyr noe er hva resultatet er etter denne kampen. Alt handler om å gå til neste runde.

Om City er sårbare nå

Manchester City har på en uke tapt mot både Liverpool og Manchester United, og Klopp fikk også spørsmål om han synes City er sårbare nå.

– Da vi tapte 5-0 her så alle kvaliteten til City da vi var en mann mindre. Pep er den beste manageren i verden, og vi visste de ville være fantastiske. Men ingen lag kan bare gjøre det perfekt. De har vært stabile gjennom sesongen. Vi visste før kampen at de kan slippe inn mål, og da kan de tape. Dette er en tøff periode for alle i fotball, også for oss, vi måtte spille et derby i helga også. Men dette handler om sjansen for å gå til neste runde. Det er ikke avgjort. Jeg tror ikke heller Barcelona tror de er videre mot Roma. I fotball har man alltid mulighet til å slå tilbake. Vi har sjansen til å vinne, men det blir vanskelig.

– City er heldigvis menneskelige, takk gud for det. De har nå to resultater ingen forventet, men vi måtte spille på vårt beste. United hadde litt flaks og tok vare på det, City kunne scoret 5 eller 6. Hvis man så den første omgangen mot United, kunne City scoret seks mål, det er ikke noen overraskelse for oss at de har den kvaliteten.

Om Salah

– Jeg er ikke hundre prosent sikker. Når vi trener på Melwood klokka 18 får vi se, jeg tror det er større sjanse for at han trener enn at han ikke gjør det, sa Klopp om storscorerens skade.

Om et perfekt scenario

– Perfekt scenario? Hvis vi scorer 5 vil det bli vanskelig for dem ... Det handler om å være stabile, livlige og prøve å skape problemer for dem.

Om Man Citys mangel på europacuperfaring

– Du kan spørre deg selv om erfaringen til bestefaren din har hjulpet deg mye i livet. Du må skape dine egne erfaringer. Men man føler at det er noe spesielt med europacupkvelder i Liverpool. Men i denne konkurransen er vi ikke mer erfarne enn City.

Om Firmino

Klopp fikk spørsmål om Firmino var i sin beste form under Klopp nå.

– Ja, svarte Klopp kort.

Kan du gi et lengre svar, spurte reporteren.

– Nei, svarte Klopp.

Van Dijk:

Om å forsvare ledelse

– Det blir rart å forsvare 3-0, men vi må komme hit med innstillingen om at det er 0-0. Vi har vist at vi er solide defensivt og kan ligge kompakt.

Om City er sårbare

– Jeg følte det allerede etter kampen på Anfield. De har mye kvalitet. De kommer til å vinne ligaen, og det er ikke uten grunn. Men vi kjenner styrkene deres og svakhetene, og må være hundre prosent for å vinne kampen.

Om hva som skjer om City scorer først

– Vi må holde oss rolige, naturligvis. Men vi går ikke til kampen med innstilling om at de skal score tidlig. Vi må gjøre som i andre omgang sist, og da vil det bli en vanskelig dag for dem også.

Om selvtilliten ved å ikke slippe inn mål

– Vi er fulle av selvtillit uansett, men vet det vil bli en helt annen kamp i morgen, og vi må være forberedt på alt.

– Vi er i en god periode nå, og vet vi kan gjøre det vanskelig for alle lag i verden. Men vi må vise det, være klare for å kjempe og spille en god kamp.

Om tett kampprogram

– Tre kamper på seks dager er hardt for alle. Det er hardt og tøft, men som fotballspiller ønsker man å være på banen. Det er en fantastisk tid å være Liverpool-spiller.

Om å gå til Liverpool

– Jeg kom definitivt til Liverpool for å oppnå alt som er mulig. At det skjedde i vinter var fantastiske nyheter for meg og familien. Man ønsker å finne seg til rette både med fotballen og familien raskt. Det synes jeg har fungert bra. Jeg nyter hvert minutt av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]