Pressekonferanse med Klopp:– Sesongen til Matip er garantert over

Ikke oppløftende skadenytt foran Champions League-kvartfinalen.

3. apr 2018 kl 16.03 Marius Rabben

I morgen kveld får Liverpool besøk av Manchester City i den første kvartfinalekampen i Champions League, med returoppgjør på Etihad om ei uke.

Fra klokka 16 i ettermiddag svarte Klopp og Robertson på spørsmål fra pressen på Anfield. Denne saken ble fortløpende oppdatert med sitater.

Se pressekonferansen i vinduet under.

Matip mister sesonginnspurten

Det første Liverpool-manageren får spørsmål om, er skaden til Joël Matip.

– Joël er ute for resten av sesongen. Ingen tvil om det. Han bør være tilbake igjen til sesongoppkjøringen.

Tyskeren bekrefter at skaden er «veldig alvorlig» og trolig krever operasjon.

Klubben venter fortsatt på diagnosen til Adam Lallana, og Klopp bekrefter også at Joe Gomez, Ragnar Klavan og Ben Woodburn ikke vil bli involvert onsdag.

– Hvis det er noen midtstoppere her i rommet, er jeg åpen for samtaler, sier Klopp til latter fra salen.

Can nærmer seg

Samtidig er Emre Can snart tilbake fra sin ryggskade, men Klopp er tvilsom til at han rekker den første kvartfinalen.

– Det ser ikke altfor bra ut, men Emre vil i hvert fall være veldig, veldig nær ved å bli klar til kampen i morgen. Vi får se.

Skadesituasjonen er svært ubeleilig for de røde. Under tre døgn etter onsdagens storkamp venter et klassisk Merseyside-derby på Goodison Park.

Kvartfinale, lokaloppgjør, kvartfinale

– Vi er ikke i Champions League neste sesong, påpeker Klopp, og sikter til kampen om topp fire.

– Så lenge vi kan ende opp på 2. plass eller noe sånt, så er det kult. Everton mot Liverpool er en stor en. Jeg ville gjerne ha forberedt meg til en kamp som det med en full uke (på treningsfeltet). Men vi har bare to dager.

Forrige møte med City, i januar, endte med den suverene ligalederens første og hittil eneste ligatap denne sesongen.

– Vi er nødt til å være på vårt aller beste. Og i noen få perioder mot City var vi det. Vi vet hva vi er nødt til å gjøre, men det handler om å faktisk klare det. Dette er en storkamp mot et av de beste lagene i Europa for øyeblikket – om ikke det aller beste, advarer manageren.

– Vi slo City for noen måneder siden. Vi visste før det at det var mulig. Vi vet det nå også. Det er bare at det er veldig vanskelig.

Målrike oppgjør

Det er blitt scoret tolv mål innbyrdes på to ligakamper mellom klubbene denne sesongen.

– Å håpe på clean sheet mot Man City gir ikke så mye mening. Vi må bare være klare. Man trenger en fantastisk keeper, et fantastisk forsvar og fantastisk organisering.

Oppgaven Klopp og de røde står overfor, opplever ikke manageren som skremmende.

– Jeg liker vanskelige jobber, for som manager er det de som er mest interessante. Det verste som kan skje, er at vi taper en fotballkamp. Dette er en stor mulighet, og vi skal forsøke alt vi makter for å klare dette.

– Ikke jeg som har slått Pep

Ingen manager har slått Pep Guardiola flere ganger enn nettopp Klopp.

– Jeg har aldri slått Pep Gurdiola. Det var lagene mine som gjorde det. Statistikken er ikke viktig, sier tyskeren.

– Pep er ikke bekymret for de tallene, og jeg er ikke stolt av dem. Hvis du kan slå de beste, så holder det for den dagen.

– To lag med enorme kvaliteter

– Dette er spennende. Man er nødt til å være hundre prosent fokuserte. Det er ingen grunn til å gjøre denne kampen større enn den er; det er en Champions League-kvartfinale!

– Man må forsvare seg med alt man har. City er for gode ellers, og det samme er vi. Gi oss rom, så bestemmer vi om vi scorer eller ei. Det er kvaliteten som bor i laget mitt, og det samme gjelder dem. Begge lag må gi alt de har for å ha en mulighet til å vinne. Jeg trives med det.

Svakhetene til onsdagens gjester er ikke noe manageren vil bruke tid på med pressen.

– De er ikke perfekte, for det er ikke mulig. Men dette er ikke tiden for å snakke om svakheter. Det handler om å vise respekt. Man kan ikke vinne kampen ved å sitte her og snakke bullshit.

Klopp får spørsmål om hva det betyr at Gurdiola har bestemt at City skal trene på Anfield i kveld.

– Jeg er ikke sikker ... Spør ham, så ring meg og fortell det!

– Vi er nødt til å skape vår egen historie. Dette laget må selvsagt være stolt av historien vår, men lage vår egen. Jeg gjorde mye av det med mine tidligere klubber. Guttene er klare, og de gleder seg.

– Salah bør bli årets spiller

Klopp overlater stolen til Robertson. Skotten får spørsmål om årets-spiller-duellen mellom Salah og De Bruyne.

– Jeg ville gitt den til Mo, selvsagt! Men vi må ikke se bort ifra at Kevin De Bruyne er verdensklasse. Uansett hvem som vinner, vil det være fortjent. Men jeg vil si Mo.

Den populære venstrebacken spilte og imponerte da Liverpool slo de lyseblå på nyåret.

– Litt større press på City

– City i januar var trolig vår mest komplette prestasjon denne sesongen. Vi klarte å presse dem over hele banen. Defensivt var vi spot on, og vi tok vare på sjansene våre i viktige øyeblikk.

– Man City kommer til å bli Premier League-mester. De har vært det beste laget i ligaen. Men Champions League er helt annerledes. Vi er i kvartfinalen og fortjener å være her. Du kan si at de har litt større press på seg.

Kommer Robertson til å være like offensiv fra venstrebacken som han var i januarkampen?

– Hvis det er en mulighet for å stikke framover, så vil jeg det. Jeg og Sadio kommer til å være på den siden, og forhåpentligvis klarer vi å lage problemer for dem. Vi spiller på hjemmebane, og vi må skape sjanser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]