Bekreftet: Fabinho klar for Liverpool

Fabinho er Liverpools første sommersignering.

28. mai 2018 kl 21.20 Arve Vassbotten

Mandag kveld begynte franske medier å melde om Liverpools interesse for Monacos defensive mistbanespiller Fabinho.

Rundt klokka 22 mandag kveld bekrefter Liverpool at han er klar for klubben.

Fabinho vil knytte seg til klubben 1. juli, samme dag som Naby Keita kommer.

– Jeg er veldig entusiastisk over denne overgangen. Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til, dette er et gigantisk lag. Infrastrukturen i klubben ser eksepsjonelt ut.

– Når en fotballklubb av denne størrelsen ønsket mine tjenester, trengte jeg ikke tenke så mye på om jeg skulle komme. Jeg vil forsøke å skape min egen historie i denne fotballklubben. Forhåpentligvis vil jeg være i stand til å vinne titler med denne klubben.

– Jeg vil forsøke å vokse, lære og forbedre meg selv, og være en del av klubbens historie.

Tilsammen har han spilt 225 kamper for Monaco, og har scoret 29 mål på sine fem sesonger i den franske klubben.

Den defensive midtbanespilleren har spilt 45 kamper for Monaco denne sesongen og har 8 mål og fem assist. Mange av målene er kommet på straffer. Han har også fire landskamper for Brasil, men er ikke med i deres VM-tropp.

Jason Burt i Telegraphskriver at klubbene har kommet til enighet og at summen er på 43.6 millioner pund.

Summen skal være delt opp i 45 millioner euro nå, og 5 millioner euro i eventuelle bonuser seinere.

Kan spille back også

– Han er en anvendelig spiller, som kan spille på midtbanen, men også som back. Så man får 2-3 spillere for en med Fabinho, så hvis det blir noe av er det et veldig smart, sier journalisten James Horncastle på BBC 5 Live Sport.

Dominic King i Daily Mail, skriver dessuten at spilleren blir sett på som Emre Cans erstatter, og at interessen skal ha strukket seg tilbake 12 måneder og at klubben allerede i fjor sommer gjorde framstøt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]