Spillerbørsen: En finale med hjerteskjærende øyeblikk

Det var mange tårer etter finaletapet. Man kan ikke annet enn å føle med Loris Karius og Mohamed Salah.

26. mai 2018 kl 23.28 Arve Vassbotten

Loris Karius 2

En god redning fem minutter før pause, ble avløst av en uforståelig tabbe fem minutter etter hvilen der han kastet ballen i beina til Benzema i en situasjon der han burde hatt full kontroll. Ballen rullet i mål på det som må være en av de mest absurde mål som er scoret i en Champions League-finale. God seinere på en farlig sjanse fra Isco. En himmel og helvete-kamp for Karius, som var tydelig lettet da Mané satte inn utligningen. Men så gjorde han en ny tabbe på skudd fra Bale fra langt hold. Selv om vi alle følte med en knust Karius som ba om unnskyldning til fansen, så kan man rett og slett ikke gjøre slike tabber i en Champions League-finale.

Trent Alexander-Arnold 7

Offensiv unggutt fra start, som taklet godt at han ble satt under press med både Ronaldo og Marcelo på venstresiden fra start. Kom til et par sterke innlegg, og et godt skuddforsøk i første.

Dejan Lovren 7

Står bak utligningsmålet der han ruvet i feltet, og ellers også god i duellspillet. Spesielt sterk da han stopper Bales mulighet til å score hattrick.

Virgil van Dijk 6

Litt uvant passiv i et par situasjoner, uten at det ble gjort noen direkte feil, som da Ronaldo kom på det første skuddet, og på brassesparket til Bale. Stor sjanse på corner i første der han vinner duellen med keeper Navas.

Andy Robertson 7

Gode innlegg, oppofrende spillestil og veldig sterk når han stopper Ronaldo etter 73 minutter, med en avgjørende takling i øyeblikket som kunne drept kampen.

Jordan Henderson 6

Jobber og sliter, er god på å hindre Ronaldo ved endel anledninger, men midtbanen sliter mer etter hvert og blir løpende mye imellom uten å styre kampen.

James Milner 6

Vil mye, men slet men virket litt treg i kroppen og beslutningene i endel anledninger i dag.

Georginio Wijnaldum 6

Sikker god både offensivt og defensivt i første omgang og mye involvert, men blir mer borte utover i andre omgang.

Mohamed Salah

Kombinerte fint med Firmino fra start, og ser det blir litt kaos hos Real hver gang han får ballen. Alle fikk skrekken da han ble dratt ned av Ramos. Han reiste seg igjen, men så ble han tatt av etter 29 minutter. Trist slutt på sesongen for Salah, og spilte ikke lenge nok til å få børskarakter heller. Kampen skiftet helt karakter da Real ikke hadde egypteren å bekymre seg for lenger.

Sadio Mané 7 LB

Den klart største trusselen til Liverpool i finalen. Sørget for utligning da han satte beinet på Lovrens heading, men var også farlig frampå tidligere i kampen kombinert med mange gode defensive involveringer som og ballstjelinger. Hadde også et langskudd i stolpen.

Roberto Firmino 6

Veldig livlig i starten og strødde pasninger i alle retninger, men uten milimeterpresisjon. Ble mer og mer spist opp etter hvert i kampen.

Adam Lallana 5

Inn for Salah etter 29 minutter. Slet med å komme i gang. Skapte en farlig sjanse for Real, da han sørget for en ball inn til Isco ellers tydelig rusten.

Emre Can

Får de siste sju minuttene uten å utrette stort i det som kan ha vært hans siste Liverpool-kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]