Fantastisk spiller, men passer han inn i Liverpool?

Fransk fotballekspert snakker om Liverpool-linkede Nabil Fekir.

11. mai 2018 kl 22.15 Lars Frøsland

Julien Laurens snakker om Liverpool-linkede Nabil Fekir i podcasten «The Totally Football Show».

Laurens tror Fekir kan havne i Liverpool, men at ingenting er avklart.

– Mange har meldt at det er nettopp Liverpool som er i førersetet, men jeg tviler på at det er en «done deal», men Liverpool har nok snakket med agenten hans, sier Laurens, og fortsetter:

– Jeg tror Fekir har bestemt seg for å dra. Jeg tror han liker Spania, en liga som passer ham. Men han er også nysgjerrig på Premier League.

Passer ikke Liverpool

Fotballeksperten sår ikke tvil om Fekirs talent. Snarere tvert imot. Men Laurens er usikker på hvordan Fekir vil passe inn i Klopps system.

Hans beste posisjon er i 10'er-rollen, som Liverpool ikke har. Man kan spille ham på kant, men det er bortkastet, og dypere i midtbanen jobber han ikke godt nok defensivt.

– Så lenge man ikke endrer til 4-2-3-1, der Fekir kan spille bak en spiss, ser jeg ikke helt hvor han passer inn. Det kan ødelegger dynamikken å endre formasjon, men han vil være en fin tilvekst uansett, han er en fantastisk spiller.

60 millioner euro

Laurens mener Fekir er moden for nye utfordringer, og det vil være naturlig for ham å forlate Lyon i sommer.

– Jeg tror Lyon vil ha rundt 60 millioner euro, som er en glimrende deal i dagens marked.

I podcasten påpekes det at Liverpool trenger alternativer, og at Coutinho fungerte bra i Klopps system, selv om han heller ikke er en typisk kontringsspiller.

VM

Et annet spørsmål er om Fekir får plass i den franske VM-troppen.

– Går han til VM? Jeg vet ikke om han er Didier Deschamps' favoritt, og han er ikke en typisk spiller som kommer fra benken, sier Laurens, som gjentar hvor glimrende Fekir er – og hvor mye han har vokst som spiller.

– Han er blitt en ledertype, selv om han ikke er den mest vokale spilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]