Pressekonferansen foran returoppgjøret:Kommenterer ikke Buvac-saken

– Det er veldig stort å være her, sier manageren foran Roma-kampen.

1. mai 2018 kl 17.47 Marius Rabben

Det er kvelden før kvelden i Roma, og Liverpool-troppen har landet trygt på italiensk jord.

Før kveldens trening på Stadio Olimpico skal manageren og en utvalgt spiller, denne gangen Gini Wijnaldum, svare på spørsmål fra journalistene. Seansen starter kl. 18.15, og denne saken oppdateres fortløpende med sitater.

Pressekonferansen kan også følges direkte i vinduet under.

Wijnaldum:

Først ut er Wijnaldum.

– Vi har forberedt oss på samme måte som vi alltid gjør. Vi har ikke gjort noe annerledes.

– Noen var skuffet over at vi slapp inn to mål (i forrige møte med Roma), men vi vant 5–2, og det er vi fornøyde med. Hvis noen før kampen hadde spurt om vi ville tatt 5–2, hadde alle sagt ja.

Kommenterer ikke Buvac-saken

Han får spørsmål om hvordan situasjonen med Zeljko Buvac kan påvirke laget.

– Det er noe som kan ligge til senere. Jeg er her kun for å snakke om denne kampen, Liverpool mot Roma, ingen andre ting.

– Roma har allerede vist at de er kapable til å snu ting rundt, og vi må være forberedt på det.

Om Sean Cox

En reporter vil ha Wijnaldums reaksjon på forrige ukes angrep på Sean Cox.

Vi fikk høre om det dagen etter. Det er ikke en god følelse når noen blir skadet. Vi var alle knust av nyheten. Vi må bare se fremover og gå videre. Vi følte på det, for dette er et spill for glede. Alle må få nyte denne kampen og være trygge. Det som skjedde med ham er ikke bra.

Om utgangspunktet

Vi er så nærme. Det er nesten umulig å ikke tenke over det. Det ville vært et stort øyeblikk for oss alle, for supporterne, for laget, dersom vi når finalen. Men ingen har én fot i finalen. Du kan bare være i finalen om du har begge beina der. Det har skjedd merkeligere ting i Champions League (enn å miste en tremålsledelse, journ. anm).

Forskjellen på liga og CL

– Vi har ikke gjort noe annerledes. Vi forsøker bare å spille den fotballen vi ønsker, enten det er i Premier League eller Champions League. Jo lenger du kommer, jo mer tro får du på det. Kanskje det er en største forskjellen.

Der var Wijnaldum ferdig. Nå kommer Jürgen Klopp.

Klopp:

Ingen Buvac-nyheter fra sjefen

– Vi sendte ut en pressemelding gjennom klubben om det. Det er alt vi sier for øyeblikket. Ingenting annet.

Så får han spørsmål om kampen.

– Dette er veldig stort. Det er stort å være her. Jeg synes vi virkelig fortjener å være her i kveld og i morgen kveld. Vi er her for å kjempe for drømmene våre. Hvis vi får resultatet vi ønsker i morgen, fortjener vi å komme til finalen.

– Folk sier Roma bare trenger å vinne 3–0, men vi kommer også til å være der i morgen kveld. Vi kommer ikke til å vente i garderoben. Jeg ser veldig frem til dette. Du ønsker å spille for de store tingene, og dette er en stor mulighet.

Historiske møter med Roma

– Historien til Liverpool i Roma er strålende, men ingen her tror at det hjelper veldig mye at vår bestefedre våre vant her. Dette handler om å skape historie selv.

– Det er en kamp på et nydelig stadion i en veldig fin by mot et veldig godt lag. Vi trenger ikke gjøre dette større enn hva det er – dette er stort nok.

Utgangspunktet på 5–2

– Vi må huske på at vi er vanskelige å spille mot. Ikke glem det. Dersom du virkelig ønsker å vinne, må du akseptere på forhånd at det er mulig å tape. Det finnes ingen perfekt plan som vil fungere 100 prosent. Du er nødt til å være modig, aktiv, spille fotball og utnytte situasjonene mer enn de klarer. De er nødt til å vinne og må ta risiko.

– Det er mulig at vi kunne ha scoret sju ganger på Anfield. Mané kunne ha scoret to ganger før han scoret i 2. omgang. Det er ikke respektløst ment. Vi vet hva som kan skje. Dette er ikke avgjort. Vi må vise den riktige reaksjonen i morgen, ikke her på pressekonferansen.

Om utviklingen til Salah

– Han har modnet. Han har mer selvtillit. Han vokste (mens han var i Italia) og ble spilleren han er nå. Vi er heldige som har ham på laget vårt. Det er ikke jeg som har lært ham å score mål.

Klopp får spørsmål om skadesituasjonen. Gomez er ikke med sørover grunnet skade, mens Lallana er med i 23-mannstroppen uten å være tiltenkt en plass i kamptroppen. De øvrige 22 som har reist, er tilgjengelige. Les mer om skadesituasjonen her.

– Men det er veldig positivt at han er tilbake. Vi har to ligakamper igjen, og dersom vi har en kamp igjen etter det (CL-finalen), vil jeg si ja, helt klart, svarer han på spørsmål om Lallanas tilgjengelighet.

Roma har knust Chelsea og Barcelona hjemme denne sesongen

– Vi er ikke Chelsea, vi er ikke Barcelona. Vi vant 7–0 mot (Spartak) Moskva, hva forteller det? Ingenting. I morgen må vi være klare, og vi skal være klare. Dersom Roma vinner 3–0 eller mer, så gratulerer til dem. Jeg tror ikke vi er videre nå, men jeg synes ikke vi befinner oss i en dårlig situasjon.

– I den kampen (kvartfinalereturen) var Roma mer klare enn Barcelona. De tenkte kanskje at det var avgjort. Alle forteller oss at det er ganske vanskelig. Ingen fortalte Barcelona at det var mulig å tape med tre eller fire, for ingen forestilte seg at det ville skje, men det skjedde. Jeg trenger ingen advarsel, men det der er en advarsel, ikke noe annet.

– Først og fremst må vi være klare. Roma kommer til å være klare og veldig livlige fra start, og de vil spille med høy intensitet. Det har ikke skjedd så mange ganger denne sesongen at noen har scoret så mange (3 eller mer) mål mot oss. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er vanskelig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]