– Forstår ikke hvorfor LFC beholdt meg

Daniel Agger forteller om en tøff siste-sesong på Anfield.

23. mai 2018 kl 19.09 Lars Frøsland

– Jeg er skuffet over måten jeg avsluttet karrieren min i Liverpool, innleder den tidligere stopperen i et intervju med danske TV 3.

Daniel Agger avsluttet egentlig Liverpool-karrieren med stil. Rødtrøyene kom på andreplass og statistikken viste at Brendan Rodgers' mannskap var best med dansken på banen. Men likevel måtte han stadig vike for andre spillere.

– Jeg hadde god statistikk, men spilte bare litt over 20 kamper. Jeg ble fortalt jeg ikke hadde grunn til å være skuffet, men jeg ville jo spille alle kampene.

– Det føltes ikke riktig ut for meg, men isolert sett så det ikke ille ut. Vi var nære å vinne serien.

Usikkerhet

Det som plaget Agger aller mest var usikkerheten.

Uvissheten irriterte meg. Det er en del av fotballen. Treneren bestemmer og det respekterer jeg. Men jeg var på et sted i karrieren der jeg stilte spørsmål, og jeg fikk ikke de svarene jeg søkte.

Agger synes i ettertid det var rart klubben ikke solgte ham, da han tilsynelatende ikke var et førstevalg. Tilbud fra Barcelona (og Manchester City) var der, men LFC ga ham ny kontrakt og ga inntrykk at han var en nøkkelspiller.

– Når jeg ser på det nå forstår jeg ikke hvorfor de ikke solgte meg og tok pengene. Kontrakten med Barcelona lå foran meg. Det var merkelig, fra Liverpools side.

Burde forlanget mer

Agger innrømmer at han var stolt da katalanerne ønsket ham. Han tenker han burde slått i bordet og forlanget å dra.

– Men det er ikke min stil, sier han.

– Jeg tenker, dersom det ikke er bruk for meg, gidder jeg ikke sitte der. Det er min karrierer og mitt liv!

Til gjengjeld fikk Agger ny, forbedret kontrakt i kjølvannet av interessen fra storklubbene.

– Det kom noe godt ut av interessen. Jeg fikk en stor kontrakt som jeg kanskje ikke ville fått hvis ikke City og Barcelona var interessert.

Dansken påpeker også at forholdet til fansen og det å få være i klubben så lenge, var stort, og gjennom intervjuet virker det tydelig at den eneste grunnen til han tenkte på å forlate Liverpool var fordi han ikke fikk den tilliten han ønsket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]