Klopp beundrer lagets stjerne

Liverpool-manageren har mye fint å si om mennesket Mo Salah.

10. mai 2018 kl 23.45 Lars Frøsland

At Salah har vært en enorm sportslig suksess i Liverpool er udiskutabelt. Men Klopp vektlegger mer enn bare scoringene, den ville fysikken og de silkemyke touchene til egypteren. Klopp verdsetter mennesket Salah: holdningene, ydmykheten, innsatsen, medmennesket.

I forbindelse med kveldens prisdryss, hadde manageren dette å si om stjernespilleren:

«Når jeg blir spurt om å trekke frem noe om Mo, er målene det åpenbare svaret. Jeg vil utdype.

Målene hans har gitt ham oppmerksomhet i det offentlige og i media. Og så klart, mål er det viktigste på en fotballbane, men Mo har bidratt med så mye mer. Hans holdning er unikt god. Han ankom Liverpool i toppform og han har lært mer og blitt bedre og bedre underveis.

Han er veldig rolig og anonym for en som har så mye oppmerksomhet rundt seg. Han er ydmyk. En flott fyr, og jeg elsker når mennesker som ham får det de fortjener.

Ydmykhet er en stor ting. Når man tenker på all oppmerksomheten rundt ham, ikke bare i Liverpool, men også i hjemlandet, hvor han er en superstjerne. Det å være så normal og «low key» er en stor bragd.

De ansatte på Melwood forguder ham. Ikke bare de som har med fotball å gjøre, alle sammen. Han er takknemlig og vennlig. Han verdsetter alle rundt ham. Når Mo gjør noe er det ekte, ikke et spill for galleriet.

Artikkelen fortsetter under bildet

KONGEN AV ANFIELD
KONGEN AV ANFIELD  Salah tar imot hyllesten fra The Kop.

Han gjør det veldig bra nå, og han nyter det. Han gleder seg over sine individuelle prestasjoner, men han vet at det kun er mulig på grunn av hele laget.

Mo ankom Liverpool som en glimrende spiller. Jeg liker ikke tanken at folk tror han plutselig ble verdensklasse i Liverpool. Det er ikke rettferdig mot ham. I sesongen før, i Roma, var han briljant. Han scoret mål og skapte sjanser. Ja, han har utviklet seg, men det har ikke vært en magisk trylleformel.

Hva er styrkene hans? Fart, styrke, iver, og denne sesongen har han vært iskald foran mål. Farten og ferdighetene hjelper ham å skape sjanser. Det er sprøtt å tenke på at han kunne hatt enda flere mål.

Salah er mentalt sterk, han gir ikke opp. Misser han en sjanse, tar han den neste. Men jeg elsker at han vet at det fortsatt er rom for forbedring i spillet.

Han kan være det han vil være. For ham er utfordringen å opprettholde dette nivået. Fortsetter han dette vil karrieren hans være veldig kul. Det er ingen lås på hans potensial.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]