Nettmøte med Torbjørn Flatin:– Liverpool må tørre å angripe mot Real

Supporterklubbens ansvarlige redaktør Torbjørn Flatin svarer på deres spørsmål.

22. mai 2018 kl 15.59 [email protected]

Torbjørn Flatin svarer her på spørsmål som har kommet inn via våre Facebook-sider før finalen mot Real Madrid.

«Hvor stor er forskjellen på seier og tap i Kiev med tanke på neste sesong? Troféløs en god stund og blir jo vanskeligere og vanskeligere å leve på neste år.»

Torbjørn Flatin: Alt vil bli lettere med seier i en Champions League finale, kanskje ikke minst for Jürgen Klopp som da har fått vist at han kan vinne en finale med Liverpool og få en pokal i premieskapet. Angående å være attraktiv for spillere tror jeg ikke det betyr noe vesentlig siden vi er sikret gruppespill i neste års Champions League. Den store forskjellen ville vært om vi ikke hadde greid å kvalifisere oss.

«Hva blir viktig å tenke på inn mot finalen, og under selve kampen? Hvordan skal vi klare å vinne den?»

Torbjørn Flatin: To spørsmål som går på det samme. Med en startellever som nærmest gir seg selv, og god tid til forberedelser, vil Klopp og hans stab ha optimale muligheter til å forberede laget taktisk. Angående kampen er jeg enig med Klopp i at det blir veldig viktig å være modig. Inntrykket er at Real Madrid tror Liverpool vil satse på sitt kontringsspill mot dem, men jeg ser for meg at de røde fra start vil gå knallhardt ut og presse og stresse et Real som du vil forvente har planer om å styre kampen og spille seg ut av forsvar.

«Real Madrid synes jeg har vist litt defensiv svakhet i gruppespillet, og delvis i sluttspillet. Kan vi utnytte tempo-trøbbelet som Marcelo har på Reals venstre side, med en Salah i fyr å flamme?»

Torbjørn Flatin: Som nevnt over, Liverpool må tørre å angripe mot Real. Jeg vil tro at Klopp vil variere mellom høyt og mye lavere press, men det må være kompakt. Hvis vi lar Real komme bak lagdelene får vi trøbbel, og ikke minst hvis vi tillater at de får styre på midtbanen. På papiret har Real Madrid en langt mer kreativ midtbane med Kroos, Modric og Isco, men disse må holdes i sjakk.

«Jeg er litt bekymret for benken vi kommer til å stille i finalen. Kommer til å være flust av ungutter. Godt vi har Can tilbake. Hvordan vil evt de gjøre det hvis de må innpå i løpet av kampen?»

Torbjørn Flatin:Ja enig, benken vil være tynn. Jeg tviler på om det blir aktuelt å sette innpå en unggutt, heller Danny Ings, en Adam Lallana eller Emre Can som kanskje kan gjøre noe annerledes på midten i den siste halvtimen, eller bruke farten til Alberto Moreno.

«Ser du for deg at Ben Woodburn vil kunne få sitt virkelige gjennombrudd i klubben og bli en sentral spiller med årene, og i så fall hva ser du på som hans hovedstyrker/utviklingsområder per i dag?»

Torbjørn Flatin: Vanskelig spørsmål. Hvis jeg skal være ærlig er det ikke han jeg personlig har mest tro på av ungguttene. Jeg skulle også gjerne sett ham mer lenger framme, da han kan score mål, men det virker opplagt som at klubben ser mer på ham som en offensiv midtbanespiller.

«Hva tenker du om Brewster-sagaen?»

Torbjørn Flatin:Litt trist hvis han bestemmer seg for å gå, da han er en jeg virkelig har tro på. Jeg innbiller meg også at Klopp tenker det samme og ville ha gitt ham en sjanse i vår hvis han ikke var blitt skadet. Jeg håper klubben overtaler ham til å bli med på pre-season og at han greier å vise seg fram der, og som gjør at han likevel blir.

«Sturridge - keep or not?»

Torbjørn Flatin: Definitivt not. Hans kropp holder dessverre ikke til spill i Premier League. Jeg blir bare overrasket hvis noen klubb er villig til å betale det Liverpool synes å forlange (£20M?) og samtidig betale en svært høy lønn.

«Hvordan tror du det blir på Youngstorget under finalen? Hvilke tips har du når man skal se kamp på lørdag i Oslo?»

Torbjørn Flatin:Jeg tror det blir helt topp uansett hvor du skal se på finalen, i Oslo eller andre steder i landet. Ingen «kan» finaler slik som Liverpools supportere. Selv skal jeg til Pokalen i Oslo hvor supporterklubben vil ha hus.

«Emre Can? Bør han få spille finalen?»

Torbjørn Flatin: Jürgen Klopp må ta ut det laget han mener er best til finalen i Kiev, uansett kontraktsituasjon. Uten å ha spilt kamp på to måneder vil det uansett være overraskende om Can kommer noe nærmere enn benken.

«Salah, Mane eller Firmino?»

Torbjørn Flatin:Hvem som er best? Det er umulig å komme utenom Mo Salah denne sesongen. Da forstår jeg samtidig de som vil hevde at Firmino alltid er den som Klopp setter først ned på lagoppstillingen, da hele Liverpools press fra front dreier seg mye om han. Og så har vi Sadio Mané som også er en potensiell matchvinner. Vi må bare være glade for at vi har alle tre.

«Hvor skal Liverpool fansen treffest på kampdagen i Kiev?»

Torbjørn Flatin:Det kjenner jeg ikke til. Følg med her på liverpool.no.

«Siste spørsmål: Hva blir resultatet?»

Torbjørn Flatin:Jeg tippet 4-3 til Liverpool på et nettsted til norske Real Madrid supportere og får stå for det. Det vil være en overraskelse for meg om dette ikke blir et fyrverkeri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]