Overvar fjorårets finale – og ble omfavnet av røde fans

På banen handlet det om Real Madrid, men på tribunen forsøkte Liverpool-supportere å overtale Virgil van Dijk.

26. mai 2018 kl 00.34 Marius Rabben

Liverpool står overfor et lag i Kiev lørdag kveld som har vunnet Champions League tre ganger på de fire siste sesongene. Forrige sesong vant Real Madrid finalen med 4–1 over Juventus i Cardiff, og på tribunen satt Virgil van Dijk.

Det gjorde faktisk også mange røde supportere – noe nederlenderen raskt fikk merke.

Gjorde inntrykk

– Jeg pleier egentlig ikke å dra på så store kamper som fan, men jeg var i Cardiff, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Fra øyeblikket jeg kom dit, var mange folk i hospitality-området Liverpool-fans, og de sa «kom til oss, vær så snill, kom til oss». Det var ganske artig å se hvor stor støtten og fanskaren til Liverpool er. Det er noe som man husker lenge, forteller han.

Hadde det sterke ønsket fra supporterne innflytelse på avgjørelsen om å velge Liverpool? Van Dijk er i hvert fall klar på den opplevelsen satte sine spor.

– Det er et stort ord, men det gjør noe med deg. Det var mye oppmerksomhet rundt meg. Det hadde vært mye prat om forskjellige klubber på den tiden. Det kunne ha vært forskjellige supportere som kom opp til meg for å be meg dra dit, men 90 prosent av dem var Liverpool-fans, sier den nederlandske bautaen.

– Det sier ganske mye. Og folkene jeg var sammen med påpekte: «Woah, det er så mange Liverpool-supportere, de er over hele verden». Det var utrolig.

– Hører til i Champions League

Gjennom sommeren som fulgte nektet som kjent Southampton å selge stopperkjempen, men sagaen fikk endelig sin konklusjon i vinter da overgangen ble gjennomført. Van Dijk sier Jürgen Klopp ikke trengte å overtale ham om å reise nordover.

– Han trengte ikke å selge inn noe til meg. Han snakket ikke noe om anledninger som denne, sier 26-åringen.

– Jeg visste at Liverpool hørte til i Champions League. Dette er en Champions League-klubb med Champions League-fans, med en Champions League-kultur i måten de ønsker å oppnå ting. Alt det er en del av Liverpool.

Den mye omtalte overgangssummen på 75 millioner pund preger på ingen måte landslagskapteinen.

– Folk forsøker å legge press på meg. Enhver spiller som har kommet til denne klubben, ønsker å spille i slike kamper, de ønsker å være under et slikt press, de ønsker å vinne troféer. Slik er egentlig situasjonen min, forklarer van Dijk.

Omfavner anledningen

– Jeg tror ikke jeg ble hentet for å vinne Champions League-finalen. Jeg ble hentet for å forhåpentlig få det beste ut av meg og laget med hjelp fra de andre.

Den enorme anledningen i Kiev denne helga er noe van Dijk nyter mer enn noe annet.

– Andre spillere må kanskje være anspent. For min del liker jeg å se meg rundt, omfavne det hele, og så ha fullt fokus når vi står i spillertunnelen.

– For oss er dette noe nytt. Men det betyr ikke at vi ikke kommer til å være klare eller forberedt. Manageren forbereder oss veldig bra, og deretter må vi, som spillere, gjøre jobben ute på banen.

– Å være i finalen akkurat nå ... det var vært en crazy reise. Vi er der, 90 minutter fra pokalen, og nå må vi gi alt vi har.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]