Se video: – Vi må være mer livlige enn andre

Jürgen Klopp mener Liverpool må være modigere enn Real Madrid for å vinne finalen.

21. mai 2018 kl 13.03 Arve Vassbotten

Først ut på pressekonferansen er Dejan Lovren og Sadio Mané.

Om Trent og at han kom med til VM:

Dejan: Jeg ønsker å gratulere han, og det gjorde jeg allerede da jeg hørte nyheten. Han er en fantastisk kar, og en enda bedre spiller og han fortjener det. Han har vist fra dag en denne sesongen at han er moden for alderen. Han ser ut som han er 14-15 år, selv om han er 19, men når han spiller ser han eldre ut enn 19.

Sadio: Alle er glade på hans vegne, og alle har gratulert han. Han har hatt en bra sesong og fortjener å spille i VM.

Hva betyr det å spille i Champions League finalen:

Dejan: Jeg har alltid drømt om å spille i Champions League, og å løfte et trofe. Dette er kanskje den eneste sjansen vi har i livet, selv om vi forhåpentligvis får flere muligheter. Vi fortjener virkelig å være i finalen etter denne reisen. Og jeg håper vi kan fortelle våre barn og barnebarn at vi gjorde vårt beste og vant finalen.

Sadio: Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det var ikke lett med starten mot Hoffenheim og gruppespillet. Vi er i finalen, og det er kanskje en overraskelse for noen. Men vi har hele tiden hatt troen.

Om Dejan har snakket med sine kroatiske lagkamerater i Real:

Dejan: For dem er dette tredje gang på rad i finalen, men de er også et lag som ønsker å skape historie. For oss er det første gang i finalen i Champions League. Vi vet hva vi spiller om, vi må nyte hvert øyeblikk på banen, og forhåpentligvis kan vi dra derfra med et smil.

Om angrepstrioen:

Sadio: Det er en drøm å spille med de andre, men vi snakker mye om angrep, men alt starter med de bak. Vi er et kollektiv. Jeg er fornøyd med egen innsats. Man vil helst score i hver eneste kamp når man er spiss.

Om en Champions League-seier vil sikre gullballen for Salah:

Dejan: Det er fortsatt på et tidlig tidspunkt. Men om vi vinner bør han definitivt være en av utfordrerne. Han har kvalitetene, og har erfaring i verdensklasse allerede, og er en jordnær person som fortjener all æren han kan få. Han er definitiv en av de beste spilleren i verden akkurat nå. Messi, Ronaldo og Mo Salah. Han fortjener å være blant de topp tre.

Om det er bra at Real er favoritten:

Sadio: Jeg vet ikke med dem. For oss, er det en av de viktigste kampene i vår karriere. Vi vet de har erfaring og kvalitet, og vi respekterer dem mye. Men vi har også spillerne til å slå hvem som helst i verden. Vi skal skape så mye problemer for dem som vi kan.

Om Ronaldo:

Dejan: Man må respektere slike spillere. Han scorer 30 mål selv på dårlige sesonger. Vi må passe på han, men vi spiller også i Premier League mot de beste spissene i verden. Vi vet hvordan vi skal forsvare oss sammen. Vi stopper han sammen. Noen ganger vil det bli en mot en, men det er en utfordring vi er klare for. Jeg har jobbet så hardt for å komme til finalen av Champions League og er klar for alt.

Hva er viktigst, vinne Champions League eller VM:

Dejan: Begge deler. Nå er vi bare fokusert på Champions League. Det er mange kamper i VM og det er noen uker unna.

Jürgen Klopp:

– Det er god stemning i laget. Vi fullførte sesongen så bra vi kunne, og vi har nå hatt god tid på å forberede laget, noe som er veldig bra. Vi slipper å presse det inn på to-tre treninger. Fra i morgen vil vi ha tre viktige treninger, for å være best mulig forberedt på kampen. Vi mener vi fortjener at vi er der vi er. Det har vært en spennende reise og vi vil avslutte best mulig.

Om Can:

– For ti dager siden trodde jeg ikke han kunne klare det han gjorde i dag, eller på Marbella. Men vi må vente å se. Det er godt å ha han tilbake i laget, og vi må bare se hva som skjer. Men han er desperat etter å ha spille.

Om Juventus og Can:

– Aner ikke, men akkurat nå er han hundre prosent her.

Om Real Madrids erfaring og favorittstempel er en fordel for Liverpool:

– De er mer erfarne, det er faktum. Om erfaring er noe de kunne solgt, burde de gjort det. Men erfaring er viktig, men det er ikke det viktigste i livet. Det er en fordel å være mest erfaring, men man kan utligne det med å være entusiastisk, ved å jobbe hardt osv. Vi har en egen erfaring, selv om vi ikke har vunnet våre to siste finaler. Vi har ikke vært sammen som gruppe like lenge som Real Madrid, de er en veldig sterk gruppe som har spilt disse finalene sammen. Men det er fortsatt fotball, og vi har en sjanse. La oss dra dit og prøve å levere på et nivå som folk vil si ikke er mulig for oss. Men det er mulig. Vi har gjort alt det vi skal gjøre i den kampen flere ganger denne sesongen allerede.

– Førsteelleveren deres er veldig sterk, og likevel vet man ikke om Benzema starter eller noen av de andre veldig gode spillerne. Men vi er også et veldig bra fotballag, som jobber for å oppnå drømmene våre.

Om Klopp liker å se reaksjonen fra Liverpool-fansen:

– Ja, jeg elsker virkelig det. Mye har skjedd siden jeg kom inn, men den største endringen er hvor mye folk faktisk liker laget. Det er lenge siden folk har snakket om nye spillere som skal inn i laget. Det var en eksepsjonell sesong, selv om den kan være bedre. Hjemmepublikum har vært veldig bra, og spesielt på europeiske kvelder. Søker man på Wikipedia på «European nights», må svaret være Anfield.

Om Klopps bregrep «all inclusive»-fotball:

– Det er den letteste måte for meg å forklare det på. Kona mi har allerede sagt at jeg er skaper drama, fordi vi kan slippe lag inn igjen på slutten. Hvis vi hadde forsøkt å spille som Juvntus ville vi gått ut i gruppespillet, og det samme hvis vi hadde forsøkt å spille som andre. Vi må være mer livlige enn andre, det er fortsatt forskjell på oss og real Madrid. Vi må forsøke å gjøre mer. Det betyr at man kan gjøre feil også, men vi ser nå mer erfarne ut enn før. Noen ganger er det en miks av at man har uflaks og har dårlig konsentrasjon, samt at intensiteten er stor. Jeg synes vi har tatt store steg denne sesongen.

Om Dejans utvikling siden Virgil kom inn:

– Jeg tror Matip, ville elsket det spørsmålet, spøker Klopp.

– Jeg har ikke tvil på han, selv om jeg kanskje var den eneste. Men de har åpenbart et godt samarbeid. Virgil har hjulpet oss, men laget har også hjulpet han med å komme inn. Han har vært veldig viktig, og er av topp kvalitet. Jeg kan se for meg at det føles bra å spille ved siden av han.

Om nerver og press:

– Vi har hatt mye press og forventninger de siste ukene. Det er mange kamper vi veldig ønsket å vinne, som mot West Brom der jeg virkelig ønsket at vi skulle vinne. Jeg er ingen psykolog, men mitt beste råd er at om noen sa noe var annerledes i neste kamp ville jeg blitt nervøs. Vi må håndtere det som om det er en mulighet, for det er det det er. Jeg har tapt litt for ofte i mitt liv, men jeg er fortsatt i live. Vi må vise guttene hvorfor det gir mening å være modige i den kampen, slik vi var mot Man City og mot Roma. Men guttene gjorde det, og da vi var modige var vi i kampen, men da vi forsøkte å forsvare oss var vi mer ute av det. Jeg trenger ikke lenger ha et fire og en halv times møte for å snakke om finalen. Denne kampen vil jeg virkelig spille. Det blir spennende.

Om Salah er viktigere for Liverpool, enn Ronaldo for Real:

– Jeg vet allerede overskriften på det spørsmålet, så har ikke så lyst å svare på det. Men, nei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]