Salah får sannsynligvis straffeansvaret

Mohamed Salah får mest sannsynlig straffeansvar i jakten på toppscorertittelen.

12. mai 2018 kl 09.10 Arve Vassbotten

Søndag er det kun en ting som gjelder for Liverpool, og det er å sikre topp fire-plassering i møte med Brighton.

Det vil langt på vei være sikret med uavgjort hjemme på Anfield, om ikke Chelsea skulle klare å vinne med 16 mål i sitt oppgjør borte mot Newcastle.

For Mohamed Salah er det også en personlig triumf det jaktes på. Egypteren går til siste serierunde med tre flere mål enn Harry Kane i kampen om gullstøvelen. Med 31 mål så langt, mangler han bare én scoring på å sette Premier League-rekord for antall mål etter at sesongen ble 38 kamper lang.

– De bestemmer selv

Liverpool har ikke fått et straffespark siden kampen mot Huddersfield i januar. Men skulle det bli muligheter fra 11-meteren mot Brighton, så er det sannsynligvis Mohamed Salah som vil få sjansen til å øke i kampen om toppscorertittelen.

– Salah og Milner gjør det begge konstant på trening. Det er deres beslutning, men Mo er ganske god til å skyte. Han har bommet på én tror jeg, men bortsett fra det så er han en veldig god straffeskytter. Så ja, sannsynligvis Mo, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

Coutinho, Salah, Frimino og Milner har alle scoret på en straffe hver denne sesongen. Salah og Firmino har scoret i Premier League, men i tillegg har Liverpool bommet på fire straffespark.

Roberto Firmino har bommet to ganger, Milner en gang, og Salah én gang. Salahs miss er den eneste fra Premier League.

At Salah klarer å ha nervene under kontroll når det gjelder som mest, viste han da han sendte Egypt til VM i Russland i oktober. Da fikk Salah muligheten fra straffemerket fire minutter på overtid mot Kongo, og gjorde ingen feil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]