James Pearce, Liverpool Echo:Tror Liverpool vil bruke mye penger på å styrke stallen i sommer

Journalisten som følger de røde tettest har svart på spørsmål fra leserne.

14. mai 2018 kl 23.36 Torbjørn Flatin

Vi har oppsummert noen av de mest interessante svarene til James Pearce etter et nettmøte mandag ettermiddag.


Om transfers:

Tror Liverpool vil styrke sentrallinjen og han blir overrasket om ikke Jürgen Klopp bruker store midler til det da dette vil være tilgjengelig for manageren.

Klopp vil være ute etter en angriper for å erstatte Philippe Coutinho. Nabil Fekir er en spiller som Liverpool har under observasjon, men Pearce kjenner ikke til at det har vært noen forhandlinger om spilleren, langt mindre at en avtale skal være i orden.

Midtbanen behøver å styrkes, i tillegg til Naby Keita, ikke minst siden det er forventet at Emre Can forlater klubben og Alex Oxlade-Chamberlain nå vil være ute lenger enn forventet. Pearce tror også det vil bli hentet inn en midtstopper til.


Om keepersituasjonen:

Innkjøp av en keeper vil være på agendaen da det er vanskelig å se at Simon Mignolet blir værende. Pearce mener Klopp står overfor en vanskelig avgjørelse med å satse videre på Karius som førstekeeper eller ikke, og hvorvidt keeperen som kommer inn er ment som første- eller annetvalg. Han mener at Loris Karius ikke er på samme hylle som De Gea eller Courtois, og tviler på om han vil bli det i fremtiden. Liverpool liker Alisson hos Roma, men det er en følelse av at det kan bli vanskelig å få ordnet en handel p.g.a. et skyhøyt forlangende.

Journalisten hevder at rykter om at engelske Jack Butland hos Stoke kan være aktuell som nonsens.


Om Brewster, Grujic, Solanke og Origi:

Den unge spissen Rhian Brewster har nektet å skrive under en profesjonell kontrakt både som 17- og 18-åring og kan forlate klubben til sommeren for å prøve å sikre seg mer førstelagsfotball. Noe som Pearce undrer seg over siden han er høyt verdsatt i LFC og forventes å få sjanser til kommende pre-season.

Marko Grujic er en annen som må benytte pre-season godt, etter et bra låneopphold hos Cardiff. Pearce tror at serberen har en fremtid på Anfield, men at han er alt for god til U23 fotball.

Dominic Solanke vil fortsatt være i klubben, uten tvil, mens Klopp vil ha samtaler om fremtiden til Divock Origi. Belgiske Origi har vært på utlån til Wolfsburg, men uten helt å slå til som Liverpool ønsket.


Positivt og negativt:

På spørsmål om spillere som har vært positive og negative i forhold til forventningene, trekker Pearce fram toppscorer Mo Salah som den opplagte suksesshistorien.

Andy Robertson er imidlertid ikke langt etter, og Virgil van Dijk også har vært overraskende god så tidlig etter sin store overgang fra Southampton. Andre gode nyheter er fremgangen til Trent Alexander-Arnold og hvordan James Milner har stått frem igjen.

Pearce forventet mer av Joel Matip, men håper at midtstopperen kan få en skadefri neste sesong og da vise seg fra en mye sterkere side.


Om Zeljko Buvac:

James Pearce tror at hele bakgrunnen for at Buvac forlot klubben en gang vil se offentlighetens lys, men at Liverpool fastholder at han kun er ute for resten av sesongen av personlige årsaker. Rykter om at Buvac ville komme tilbake til finalen i Kiev avvises.

James Pearce -
James Pearce -  følger Liverpool FC for Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]