Pressekonferanse:– Jeg er ikke i humør til å skryte av det noen har gjort de siste månedene

Jürgen Klopp krever fullt fokus på søndagens kamp, og ville ikke diskutere Mohamed Salahs mange individuelle priser under dagens pressekonferanse på Melwood.

11. mai 2018 kl 14.15 Einar Kvande

Om en uke uten kamp

– En uke uten kamp var akkurat hva vi trengte nå. Spillere med småproblemer trengte tid til å komme til hektene igjen. Det er ikke tvil om at dette har vært til hjelp for oss. Det ville ha vært vanskelig å spilt en kamp denne midtuken.

Om Trent Alexander-Arnold

– Jeg er selvsagt en fan av Trent. Han er blitt moden raskt i løpet av det siste året. Jeg er ikke Gareth Southgate, men dersom han trenger en høyreback tror jeg han ville ha vært et godt valg. Han har prestert på et veldig høyt nivå, og mentalt er han alltid stødig. Fysisk måtte han bli sterkere. Om Southgate trenger en god spiller vil han være klar.

Om hvem Klopp mener er årets manager

– Guardiola, selvsagt. Hvilken sesong, flott fotball. Men jeg ligger ikke langt bak! (til latter)

– Mange managere har gjort en veldig god jobb i en veldig tøff liga. David Wagner og Chris Hughton bør være ganske nære Pep. Dyche i Burnley, Rafa i Newcastle. De tre lagene som kom opp fra The Championship beholder plassen. Det er store prestasjoner.

Om Mohamed Salahs prestasjoner denne sesongen

– Han fortjener de prisene han har fått, men jeg er ikke i humør til å skryte av det noen har gjort de siste månedene. Nå handler alt om søndagen. Vi feirer ikke nå.

Om at Salah måtte til London for å ta i mot journalistenes pris i går kveld

– Det er ikke perfekt. Som manager ville jeg ha foretrukket at han hadde reist hjem etter vår prisutdeling på Anfield, slik alle vi andre gjorde, og at han hadde ligget på sofaen og sett en film isteden. Men han gikk uansett til sengs tidlig nok. Vi organiserte det bra. Han har et ganske avslappet forhold til alt det han må være med på.

Om LFC Players' Awards

– I går hadde vi vår LFC Awards. God timing. mange ønsket meg lykke til den 26. mai. Men Brighton er den store kampen nå. Det var ikke en avskjed før reisen til Kiev.

Om hjemmeformen

– Publikum, holdninger og samhold avgjør dette. Stemningen i garderoben er veldig god. Vi har ikke hatt den mest suksessrike sesongen i fotballhistorien, men vi har likevel gjort det relativt bra. Spillerne liker å jobbe sammen. De tror på hverandre, og forsøker å levere varene.

Om Brighton

– Brighton er et godt lag, som spiller fullstendig uten press nå. Det er situasjonen. Jeg har ingenting å klage på når det gjelder det som er skjedd tidligere. Du må ta situasjonen slik den er, og gjøre det beste ut av det. Det er den siste kampen i sesongen, så den er viktig. Det har vært mange stunder som folk som er supportere av denne klubben kan være fornøyde med og stolte over. På søndag må vi igjen levere varene. Søndagen vil ikke være en avskjedskamp. Det blir en skikkelig kamp mot et sterkt fotballag. Det kan faktisk slå positivt ut for dem at de ikke har press på seg.

Om Emre Can

– Jeg har ingenting nytt å melde om Emre. Det gjelder både skaden hans og kontraktsitusjonen hans. Han driver fortsatt med rehabilitering, og får fortsatt behandling. Det er alt. Når det gjelder kontrakten så er alt som det har vært hele tiden.

Om Adam Lallana

– Adam har trent normalt i omtrent en uke eller noe slikt. Han har vært ute lenge uten å spille fotball, men Adam er Adam. Han har sett ganske bra ut på trening, om jeg skal være ærlig.

Om Joe Gomez

– Det er slike skader ingen behøver å få. Jeg har snakket med ham noen ganger. Han ofret seg litt, tidlig i kampen mot Stoke. Han fikk skaden tidlig i kampen, og fortsatte å spille. Han ønsket å hjelpe laget. Jeg har fortalt ham at det ikke var den smarteste avgjørelsen han har tatt i sitt liv, men det var en veldig modig avgjørelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]