– Å få et tilbakeslag på det tidspunktet er utrolig synd

Gary McAllister tror Alex Oxlade-Chamberlain kan fortsette der han slapp før den alvorlige kneskaden.

13. jun 2018 kl 15.09 Arve Corneliussen

– Han er mentalt sterkere når han kommer tilbake. Han kommer til å være forberedt, og kroppen kommer til å være i orden. Det handler bare om at han må overbevise seg selv om at det er en vei tilbake, og at dette ikke er verdens ende, sier McAllister til Liverpoolfc.com.

Skotten har selv vært i Oxlade-Chamberlains sko. Før VM i 1998 røk korsbåndet for McAllister, som gjorde at han mistet mesterskapet.

– Mine ord er ingen trøst for ham, men teknologien er ypperlig nå: Spillere kan komme tilbake uten problem. Han er sterk og ung nok. Min skadde skjedde mot slutten av karrieren, men etter operasjonen mistet jeg knapt nok en kamp. Han kommer seg tilbake, beroliger den tidligere midtbanespilleren.

Skaden skjedde på verst mulig tidspunkt for Oxlade-Chamberlain.

Han hadde akkurat spilt seg inn i Jürgen Klopps beste ellever. Og det i sin favorittposisjonen, som indreløper. Når den tidligere Arsenal-spilleren er tilbake fra skade, er Naby Keïta i samme posisjon. I tillegg er Fabinho på plass som midtbaneanker, mens det ryktes at Liverpool kommer til å hente et alternativ til Nabil Fekir.

– Han var en av dem som fikk en litt treg start, men han hadde akkurat kommet seg skikkelig i gang. Han tok mer ansvar, hadde flere skudd på mål, tegnet seg på scoringslisten og skapte målsjanser. Du kunne se at han spilte med et smil om munnen. Å få et slikt tilbakeslag er utrolig synd, medgir McAllister.

Oxlade-Chamberlain pådro seg en leddbåndsskade i den første semifinalen mot Roma. Hvor lenge han er ute er ennå ikke kjent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]