Ledet Senegal til landets første VM-seier siden 2002

Sadio Manés VM-debut ble kronet med seier.

19. jun 2018 kl 20.01 Einar Kvande

Sadio Mané og Senegal fikk den best tenkelige starten på VM-sluttspillet, da de slo Polen 2-1 i Moskva tirsdag kveld.

Mané var lagets kaptein, og ledet dermed Senegal til sin første VM-seier siden 2002 i sin sluttspilldebut.

Liverpool-spilleren spilte hele kampen, da de tre viktige poengene ble sikret.

Mané hadde også et bein med i spillet da Senegal tok ledelsen i kampen sju minutter før pause. Det var han som slo pasningen til Idrissa Gana Gueye, da sistnevnte fyrte av et skudd som endret retning i polakken Thiago Cionek og gikk i mål.

Senegals andre mål kom da Polens Grzegorz Krychowiak slo et tilbakespill som ble snappet opp av lynraske Mbiaye Niang, som slo ballen forbi keeper og satte den i tomt mål.

Krychowiak gjorde delvis opp for tabben da han headet inn reduseringen fire minutter før slutt. Senegal holdt imidlertid ut i overtidsminuttene, og fikk dermed et meget godt utgangspunkt for resten av turneringen.