Sikret avansement med stil

Jordan Henderson spilte hele kampen da England knuste Panama søndag.

24. jun 2018 kl 16.13 Marius Rabben

England vant hele 6–1 og er dermed klare for åttedelsfinale i VM før siste runde. Der møter de Belgia i en ren gruppefinale.

Henderson, som tok over kapteinsbindet da Harry Kane ble byttet ut etter 63 minutter, spilte en ny god kamp på midtbanen til engelskmennene, som dominerte fullstendig i varmen i Nizjnij Novgorod.

Fem før pause

De tok ledelsen etter 8 minutter ved John Stones etter en corner, før Kane doblet på straffe etter halvspilt omgang. Jesse Lingard satte inn 3–0 ti minutter før pause på vakkert vis.

Henderson var delaktig med en lekker pasning inn i boksen i det innøvde frisparktrekket da Stones headet inn sin andre og Englands fjerde fire minutter senere.

Kane dundret inn 5–0 på overtid i 1. omgang, og fullførte sitt hat-trick da et skudd av Ruben Loftus-Cheek gikk via ham etter 62 minutter.

Se alle målene fra kampen i vinduet under.

Historisk trøstemål

Panama reduserte med sin første VM-scoring noensinne tolv minutter før slutt, der innbytter Felipe Baloy ble historisk.

Trent Alexander-Arnold satt på England-benken hele kampen.

Resultatet betyr at England og Belgia topper gruppe G med like mange poeng (6) og samme målforskjell (8–2). De møter hverandre kommende torsdag kl. 20 på NRK1.

Gruppevinneren møter toeren fra gruppe H (Japan, Senegal, Colombia, Polen) i åttedelsfinalen.